Darts

Taylornak nem okozhat gondot a továbbjutás

Szombaton a második körös küzdelmekkel folytatódik a belgiumi darts Európa-bajnokság.

A játéknap rangadója

Elég sok mérkőzésen borult a papírforma a nyitónapon, így kevés igazán rangos ütközet jött össze a második fordulóban. Az egyik legizgalmasabb meccsnek Mensur Suljovic és Ian White összecsapása ígérkezik. Egyikük sem tartozik a legnagyobb sztárok közé, de hasonló célokért küzdenek. A top 10 kapuján kopogtatnak és egy esetleg erős téli szerepléssel, akár a Premier League indulást is kiharcolhatják. Pénteken mindketten magabiztosan vették az első akadályt, a sógorok kiválósága 6-1-re győzte le a holland Jermanie Wattimenát, míg az angol 6-2-re verte Terry Jenkinst. Suljovic játéka különösen meggyőző volt, 104.26-os körátlagot és 75%-os kiszállózást hozott. Az osztráknak tehát Belgiumba is sikerült átmentenie a jó formáját, valószínűleg nagy visszaesést a folytatásban sem látunk tőle. White-nak fel kell kötnie a gatyáját, ő ugyanis sokkal szerényebb teljesítményt nyújtott. Az egymás elleni mérlegük 3-3, de a picivel nagyobb fontosságú tornákon rendre Suljovicnak sikerült nyernie. Szoros meccsen, de az osztrák játékos továbbjutását várjuk, amire xy oddson fogadhatunk a    -n.

A játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Két egykori BDO klasszis ütközetére is sor kerül szombaton. Mervyn King már majd tíz éve csatlakozott a profikhoz, James Wilsonnak viszont ez még csak a második szezonja a PDC-ben. Wilson az utóbbi időben sokkal meggyőzőbb volt, mint például tavaly. Nyert meccset a World Grand Prix-n, és most is sikerrel vette az első akadályt, ráadásul nem is akárkit, a hazai kedvenc Kim Huybrechts-et ütötte ki. Nem hozott kiugró számokat, de a kiszállózásnál minden második nyila célba ért, és a 100 körüli átlagra sem nagyon panaszkodhat. King közel sem nyújtott ilyen meggyőző játékot, és az utóbbi hetekben nem ez volt az első ilyen alkalom. Ha az októberét nézzük, akkor a WGP-n és a German Darts Championshipen az első körben búcsúzott, de ami igazán csalódás lehet számára, hogy a Grand Slamre és a World Series of Darts nagydöntőjére sem tudta kvalifikálni magát, mindkét esetben egy nála gyengébb képességű játékos ellen maradt alul. Pénteken szerencséje volt, mert Devon Petersen sem játszott jól, viszont ha továbbra sem sikerül feljavulnia, akkor Wilson már túl nagy falat lesz. 

James Wilson-Mervyn King
Hatharom-tipp: Wilson jut tovább
TippmixPro @ 1.70

A játéknap legbiztosabb tippjei

A sztárok közül Michael van Gerwen és Peter Wright is meleg helyzetbe került, mindketten csak döntő legben tudták kiharcolni a továbbjutást. A második fordulóban előbbi Gervyn Price-szal, míg utóbbi Cristo Reyesszel csap össze. A világelső holland győzelme nem igazán forog veszélyben. Ügyes játékos Price, de a 16 között már 10 leget kell nyerni, egy ilyen hosszúságú meccsen pedig aligha fogja tudni borítani a papírformát. Wrightot már kicsit jobban féltjük, a spanyol ellenfele a tömeget nagyon jól hozza, szóval megráncigálhatja a skót bajszát. Phil Taylor nyújtotta az első kör egyik legmeggyőzőbb játékát, majdnem elérte a 110-es körátlagot. Ha ennek csak töredékét hozza, akkor is átmasírozik Joe Cullenen, mint ahogyan James Wade is a fiatal Max Hoppon. Wade brutális verést osztott ki a világbajnoki címvédő Gary Andersonnak, igaz, kellett ehhez a skót kritikán aluli teljesítménye is. Cullen és Hopp a feltörekvő generáció tagjai, de a két klasszist 10 nyert legig tartó küzdelemben nem valószínű, hogy meglepik. Kyle Andersonnak is érdemes bizalmat szavazni, aki Dave Chisnallt ütötte ki, méghozzá nagyon erős játékkal. James Richardson jóval könnyebb falatnak ígérkezik, a 42 éves játékostól az is szép dolog, hogy idáig eljutott.

Anderson-Richardson, Taylor-Cullen, Wade-Hopp
Hatharom-tipp: Anderson + Taylor + Wade
TippmixPro @ 1.46

Szombati program, második körös találkozók - a   szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Oddsok
Délután
13:45 Kyle Anderson-James Richardson 1.30 2.90
14:45 Mensur Suljovic-Ian White 1.55 2.10
15:45 Peter Wright-Cristo Reyes 1.20 3.55
16:45 James Wilson-Mervyn King 1.70 1.95
Este
20:00 Jelle Klaasen-Stephen Bunting 1.65 2.00
21:00 Phil Taylor-Joe Cullen 1.08 5.50
22:00 James Wade-Max Hopp 1.14 4.25
23:00 Michael van Gerwen-Gervyn Price 1.05 6.50