Kézilabda

Nyolcgólos favorit a Fradi a BL-ben

A Ferencváros női kézicsapata a német Leipziget fogadja szombaton a Bajnokok Ligája 3. fordulójában.

Fotó: fradi.hu
Az orosz Asztranahocska legyőzése után itt az újabb feladat a Fradi előtt, amely a német Lipcse gárdáját fogadja szombat kora este. Elek Gábor együttesének ugyan a bajnokságban akadt már botlása, ám a Bajnokok Ligájában egyelőre nem lehet panasz a csapatra, hiszen a Vardar elleni idegenbeli bravúriksz után az orosz csapatot nagyon simán teperte le. Az erőviszonyok alapján szombaton újabb győzelmet ünnepelhetnek a szurkolók, hiszen a Lipcse játékosállományát nem lehet egy lapon említeni a Fradiéval. Ezt támasztja alá a bukik által meghatározott odds is, hiszen a zöld-fehérek sikere mindössze 1.04-et fizet, míg a vendég győzelem pénzünk 10-szeresét érné. A Lipcse mindkét meccsét elbukta idáig, Szkopjéban 17 góllal (!) kapott ki, míg Oroszországban három találattal maradt alul.

Papíron tehát komoly favorit az FTC, amelynek viszont kellemetlen emlékei vannak a németekről, hiszen 2014-ben a BL selejtezőjében büntetőkkel alulmaradtak velük szemben és így lecsúsztak az elitligás szereplésről is. Ezúttal viszont a fradistáknak áll a zászló, még akkor is, ha a sűrű program miatt nem sok idejük maradt a regenerálódásra és a felkészülésre.

A Tippmixen 7,5 gólos favoritnak hozták a magyar ezüstérmest, ami elsőre reálisnak tűnik, nagy kérdés, hogy a németek mekkora erőbedobásra késztetik majd Szucsánszki Zitáékat.

Hendikep    
FTC -7.5 Lipcse +7,5
TippmixPro@1.80 TippmixPro@1.80
B-csoport
1. Vardar SCBT 2 1 1 0 68:51 3
2. Ferencvárosi TC 2 1 1 0 59:50 3
3. Asztrahanocska 2 1 0 1 50:56 2
4. Leipzig 2 0 0 2 48:68 0