NB I

Következik az ősz rangadója az NB I-ben!

Szombaton az éllovas Vasas a második helyen tanyázó, ötpontos hátrányban lévő Videoton gárdáját látja vendégül.

Az ősz rangadóján a Videoton a Vasashoz látogat. - Fotó: vidi.hu

Az ősz rangadójaként is aposztrofálhatjuk az első helyezett Vasas és a második pozícióban lévő Videoton együttesének szombati ütközetét. A meccset közel azonos formában várják a felek, az angyalföldiek a Gyirmót és a Haladás elleni vereségeiket követően immáron zsinórban négy tétmérkőzést is meg tudtak nyerni. A hazaiak ráadásul megtalálták góllövő cipőjüket is, hiszen a Mezőkövesd, Debrecen, MTK triónak minimum kétszer betaláltak, míg szerdán hetest hintettek a Csornának a Magyar Kupában.

"A Videoton az egyik legerősebb támadósorral rendelkező csapat a bajnokságban, amit mutat az is, hogy a legtöbb (29) találatot szerezték eddig. Ám a Videoton legnagyobb erőssége a bő, minőségi keretében rejlik. Sok egyenrangú és jó játékosuk van. Nem véletlenül szerezték ők a legtöbb gólt eddig a bajnokságban. Így tudjuk, hogy mi vár ránk a mérkőzésen. A Videoton azon csapatok egyike, akik ellen az utóbbi időben jól néztünk ki, de tény, hogy tudnak focizni. Egy magas színvonalú mérkőzésre számítok. Ami döntő lesz, az az aznapi forma, ki fog több kockázatot vállalni és többet befektetni abba, hogy gólt szerezzen. Annyi taktikai előnyünk lehet, hogy a Videoton jobban rá lesz kényszerítve az eredményességre, de hogy milyen taktikát alkalmazunk, az csak szombaton derül ki. A pályán a legnagyobb erőbedobásukkal és meggyőződésükkel kell majd játszaniuk, ahogy a szezonban eddig is tettük. Motivációs problémák eddig sem voltak. A legfontosabb, hogy ne görcsöljünk be és a mérkőzést olyannak fogjuk fel, amilyen: egy rangadónak. Különleges mérkőzésre számítok, ahol felszabadultan játszhatunk." - nyilatkozta Michael Oenning az angyalföldiek mestere a vasasfc.hu-nak.

Kattints a képre a játékért!

Ami a vendégeket illeti, a Videoton is jó formának örvend, hiszen legutóbbi kilenc tétmérkőzéséből mindössze egyet veszített el. A Vidi kifejezetten jól hangolt a hétvégi találkozóra, hiszen a piros-kékek az elmúlt hétvégén a bajnokságban a Paksot 5-1-re, míg szerdán a Magyar Kupában a Makót 6-1-re győzték le.

"A Paks elleni bajnokin szinte minden úgy sült el, ahogy szerettük volna, nagyszerűen játszott mindenki az elmúlt héten. Most pedig egy nagyon fontos mérkőzés következik szombaton, hiszen a Vasas előttünk áll a táblázaton. A hazaiak biztos, hogy nagyon nagy önbizalommal játszanak majd, hétről hétre jó formában vannak, nyerik a mérkőzéseiket, talán, hogy ha most meg tudjuk őket fogni, akkor lehet, hogy egy kisebb hullámvölgybe kerülnek és nekünk ez előny lehet. Úgy megyünk oda, hogy stabilak legyünk, a saját játékunkra koncentráljunk, vagyis természetesen győzni szeretnénk Angyalföldön." - mondta Szolnoki Roland, a vendégek védője a vidi.hu-nak.

Látható tehát, hogy a felek egyáltalán nem állnak hadilábon a góllövéssel, ugyanakkor a védelmek abszolút nem stabilak, amit jól példáz a felek hétközi kupameccse, hiszen az angyalföldiek két gólt kaptak egy NB III-as gárdától, míg a székesfehérváriak kapuját egy megye I-es csapat is képes volt bevenni.

Mindezek után a mindkét csapat szerez gólt fogadási opcióban látunk értéket, ami amellett, hogy kifejezett jól fizet, szinte kivétel nélkül mindig - a legutóbbi hét közös fellépésükből haton - elő szokott fordulni a felek egymás ellni találkozóin. Egyébként is abszolút háromesélyes a mérkőzés, hiszen hiába van erősebb csapata papíron a Videotonnak, a Vasas összeszokottabbnak tűnik és egyébként is borítékolható, hogy kettőzött erővel küzd majd, hiszen ez lesz az angyalföldi gárda stadionbúcsúztató mérkőzése.

Vasas-Videoton
hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro@1.70
[2295482] 2016-10-29 18:00:00 Vasas - Videotonx;