Tenisz

Fucsovics a favorit, de nem lesz könnyű dolga

  • Cesc18

Csütörtök este Fucsovics Marci az olasz Thomas Fabbiano ellen lép pályára a budapesti teniszverseny nyolcaddöntőjében.

Kiváló rajtot vett a WHB Hungarian Openen a legmagasabban jegyzett játékosunk, Fucsovics Márton. A világranglista 156. helyén álló magyar játékos kedd este 62 perc alatt 6:3, 6:1 arányban intézte el a bosnyák Mirza Basicsot.

"Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernem az első mérkőzést. Mindig azt szoktam mondani, hogy az első meccsen legyek túl, aztán bármi történhet. A harmadik kiemelt Fabbianóval fogok játszani, egy kemény mérkőzés lesz, de ha így játszok, mint Basic ellen, akár nyerhetek is." - nyilatkozta Marci a Hungarian Tennis-nek. 

Ki jut tovább?
Thomas Fabbiano Fucsovics Márton
TippmixPro @ 2.20 TippmixPro @ 1.55

Fabbianót elsősorban Challenger-versenyekről ismerhetjük, de idén egész szép számmal tudott ATP-tornákon is főtáblára jutni, szóval alapvetően jó szezonja van, egy pillanatra életében először a top 100-ba is bekacsintott. Nagy extrák nincsenek a játékában, a stabilitásra próbál építeni. De ez nem az a tenisz, amivel Marci ne tudná felvenni a versenyt. Egyszer találkoztak eddig, idén év elején a szófiai selejtezőben. Akkor az olasz 6:4, 6:1-re tudott nyerni, de azokban a hetekben elég jó formát mutatott. Most a hazai pálya sokat segíthet Fucsovicsnak, elszánt és koncentrált játékot láthattunk tőle Basic ellen is. Ettől függetlenül 1.55-ért nem tennénk rá, reálisabb lenne, ha 50-50-re hozták volna ki az esélyeket. 

Nem csak Marci lesz az egyedüli magyar pályára lépő csütörtökön. A nap utolsó találkozóján Borsos Gábor a spanyol legendával, Tommy Robredóval párosban száll harcba az elődöntőért. Az első meccsükön meglepetést okoztak, mert az ezen a szinten kifejezetten erősnek számító Sa/Skupski duót sikerült legyőzniük. Ha így játszanak, akkor boríthatják a papírformát Kretschmer és Vasilevski ellen is. A német-fehérorosz kettős eléggé megszenvedett a főtáblán, 2.15-ért látunk fantáziát a magyar-spanyol párosban.