NFL

Meglesz az óriási lebőgés, érdemes fogadni a 0-16-ra?

A Cleveland Brownsnak van már csak lehetősége elérni a "legendás" 0-16-ot. De van értelme erre fogadni?

Egy újabb tragikomikus szezon van készülőben Clevelandben, Hue Jackson fiai 0-7-tel kezdtek, így még egyedüliként kandidáltak a 0-16-os szégyenre. Tökéletes szezon a Minnesota Vikings veresége miat már biztosan nem lesz, de 4.50-ért van érték vajon abban, hogy 0-16-os igen?

A Browns sorsolása
8. hét New York Jets
9. Dallas Cowboys
10. @Baltimore Ravens
11. Pittsburgh Steelers
12. New York Giants
14. Cincinnati Bengalis
15. @Buffalo Bills
16. San Diego Chargers
17. @Pittsburgh Steelers
@: idegenbeli mérkőzés

Ha megtekintjük a Browns sorsolását, egyértelmű, hogy a válasz: nem. És nem csak azért, mert ha egyesével tesszük meg a kilenc vereséget, sokkal magasabb oddsokat kapunk, mint 4.50, de az ellenfelek erőssége sem mondatja velünk azt, hogy érdemes fogadni erre a kimenetelre.

Mint látható, a hazai meccseik szinte mindegyike akár nyerhető is, NFL-szakértőink szerint például a jelenlegi Browns egyáltalán nem gyengébb csapat, mint a New York Jets. Ezt jelzi az is, hogy Miamiben csak nagyon balszerencsésen kaptak ki, de a Ravens és a Titans ellen is megvolt az esélyük. A relatíve megoldható sorsolás mellett a 4.50-es odds is hibádzik. Már a New York Jets ellen is körülbelül csak 1.55-ért verethetjük Crowelléket, ami azt jelentené, hogy a maradék nyolc meccs oddsának szorzata nem lehetne több, mint 2.90 - ez körülbelül azt jelentené, hogy átlagosan minden meccsen 1.13 lenne a vereség szorzója.

Persze nem egyszerű egy olyan csapat helyzete, ahol évek óta nincs egy normális kezdő QB, idén is Terrelle Pryor elkapót beleszámolva már hét játékosnak van passzkísérlete a hét meccsen.

Fő az optimizmus!

0-16-os szezont eddig egyetlen csapat produkált, a Detroit Lions még 2008-ban. Az NFL történetében eddig összesen tizenegy csapat produkált nyeretlen szezont (legalább nyolc meccses évben), a Detroit Lionsnak '42-ben egy 0-11 jött össze, míg a Brownsnál a leggyengébb sezon 1999-re datálódik, akkor 2-14-gyel zárt az ohiói csapat.