Magyar foci

Újabb magyar edző, akinek jól alakul a külföldi karrierje

Az osztrák bajnokságot nagy meglepetésre az a Sturm Graz vezeti, ahol Szabics Imre másodedzőként dolgozik a sikerekért.

Bár még csak 11 forduló telt el az osztrák Bundesligából, egyre inkább úgy tűnik, hogy van esély rá, hogy megszakadjon a Salzburg és a Rapid Wien hegemóniája. A Sturm Graz nyolcpontos előnnyel vezeti a tabellát, a címvédő salzburgiakkal szemben 9, a Rapiddal szemben pedig 11 ponttal gyűjtöttek többet, legutóbbi öt tétmeccsét úgy hozta le, hogy még gólt sem kapott.

Sturm Graz#aut-sturm_graz#5

A Strum tradicionális nagycsapatnak számít a sógoroknál, az elmúlt évben nem sok vizet zavart, éppen ezért számít kisebb szenzációnak a graziak idei szereplése. Nekünk magyaroknak ez már csak azért is örömteli, mert a csapat másodedzője Szabics Imre, akit Franco Foda vezetőedző mellett egyaránt méltatnak az osztrák lapok. Ennek apropójából az egykori támadó a Digi Sport Reggeli start című műsorának szerda reggeli adásának adott interjút, amiben többek között arról is beszélt, hogy hogyan képzeli el a jövőjét és alkalomadtán melyik magyar csapat kispadjára ülne le.

"A fociban nagyon gyorsan történnek a dolgok, pláne a vezetőedzők életében. Megfordult már a fejemben természetesem az is, hogy egyszer talán a Ferencvárosnak lennék a vezetőedzője, de ez nagyon sok mindenen múlik, attól is függ, ki hogyan tervezi a jövőjét" - fogalmazott a még csak 35 éves Szabics, aki Dárdai Pál mellett a magyar válogatott szakmai stábjában is helyet kapott.

Bár a magyar edzők külföldi megítélése továbbra is hagy némi kívánnivalót maga után, az utóbbi időben néhány apró változást már észrevehettünk. Dárdai Pál a Bundesliga meglepetéscsapatának számító Hertha vezetőedzője, Löw Zsolt a szintén a német élvonalban vitézkedő Lipcse másodedzője, míg Szabics az osztrák bajnokság listavezetőjének szakmai stábját erősíti. 

Három egykori válogatott futballista, akik sikeres külföldi karriert tudtak befutni aktív korukban, ám a jelek szerint edzőként is eredményes karrier várhat rájuk. Ez pedig nem csak nekik, hanem a magyar futball számára is komoly lehetőséget jelent.

[2252037] 2016-10-22 16:00:00 Sturm Graz - Mattersburgx;
209490