Bajnokok Ligája

Messi triplázott, az Arsenal hatot rúgott - videó

Gyakorlatilag meglepetés nélkül zajlott le a Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai játéknapja: Guardiola és a Manchester City nagy verésbe szaladt bele Barcelonában, a Bayern magabiztosan verte a PSV-t, az Arsenal kitömte a a bolgár bajnokot, az Atlético őrzi hibátlan mérlegét.

Bár Luis Enrique-nek Jordi Alba és Gerard Piqué sérülése miatt már az első félidőben két kényszerű cserét is végre kellett hajtania, a Barcelona különösebb gond nélkül megnyerte az ősz rangadójának kikiáltott csatát a Manchester City ellen. A meccs hőse stílszerűen Lionel Messi volt, aki mesterhármast szerzett a Nou Campban, ezzel pedig átvette a vezetést a BL mesterlövészeinek rangsorában, nem mellesleg pályafutása hetedik tripláját szerezte az elitligában. 

Messi legszebb gólja a 3 közül

A meccs egyébként fordulatokban sem szűkölködött, Claudio Bravo és Jeremy Mathieu a kiállítás sorsára jutott, előbbi fatális hibája után 25 méteren védte Suárez lövését, míg a csereként beálló francia két perc alatt gyűjtött be két sárga lapot.

Bravo piros lapja

A végén még Messi összehozott egy büntetőt is, ám az elvégzését átpasszolta Neymarnak, aki viszont kihagyta azt, majd két perccel később akcióból beállította a 4-0-s végeredményt. Győzelmével a Barcelona gyakorlatilag megnyerte a csoportot, 9 pontjával toronymagasan vezeti a C jelű négyest, a 4-0-s végeredménnyel pedig tippünket is zöld színűre festette. 

A csoport másik meccsén a sérülésektől tizedelt Mönchengladbach értékes három pontot szerzett Glasgow-ban és rámászott a City nyakára.

Nem okozott gondot a három pont begyűjtése a Bayern Münchennek sem, amely 4-1-re verte odahaza a PSV-t. A holland csapat nem bírta ki a mérkőzés eleji rohamokat, 20 perc játékidő után már kétgólos hátrányban találta magát, erejéből mindössze egy becsületgólra futotta, igaz, Narsingh találata nem akármi volt. A Barca-meccshez hasonlóan a BL másik nagy favoritjának találkozójára is tippeltünk, és bizony ez a megérzés is simán ült.

Hozta a kötelezőt a tavalyi döntős Atlético Madrid is, amely az orosz Rosztov otthonában nyert 1-0-ra, a spanyolok győztes gólját a belga Carrasco szerezte a 62. percben. Diego Simeon gárdája továbbra is 100 százalékos, vélhetően a csoportelsőség majd a müncheni csúcsderbin dől el.

Gálát rendezett Londonban az Arsenal, amely 6-0-ra ütötte ki a bolgár bajnok Ludogorets csapatát. Arséne Wenger fiai közül ezúttal Mesut Özil és Alex Oxlade-Chamberlain volt leginkább elemében, előbbi triplázott, utóbbi gólt és gólpasszt jegyzett. Az A-csoport másik meccsén a PSG magabiztosan verte a svájci Baselt, így a párizsiak az Ágyúsokkal karöltve vezetik a négyest. 

Walcott lőtte a legszebbet Londonban

A játéknap talán egyetlen meglepetésére a B-csoportban került sor, miután a Napoli odahaza 3-2-es vereséget szenvedett a Besiktastól. Az olaszok a kudarc ellenére is helyzetben vannak, hiszen továbbra is vezetik a csoportot, de már csak egy pont az előnyük a törökökkel, és kettő a Kijevben nyerni tudó Benficával szemben. 

2016-10-19;42

Tippelj a BL-meccsekre a Tippkirályban!