Angol foci

Egyesélyes maradt a gólkirályi cím a világ legjobb másodosztályában?

  • varin

A Newcastle csapata és legjobb támadója is bombasztikus formába lendült, így úgy tűnik, a kérdés eldőlt.

Nagy részében a vártaknak megfelelően alakulnak a Championship küzdelmei. A gyengébb szezonkezdet után a Newcastle United az élre állt, mögötte pedig a szintén tavaly kiesett Norwich Cityt találjuk - és bizony egyáltalán nem lenne csoda, ha ez az állapot kitartana az utolsó percig. A Szarkák továbbra is toronymagas esélyesei a bajnoki címnek, támadójuk pedig úgy tűnik, hihetetlenül simán szerzi meg az aranycipőt.

Gayle leghihetetlenebb meccse, két góllal a hosszabbításban

Szezon előtti beharangozónkban még úgy fogalmaztunk, a csapat támadói között vélhetően megoszlanak a gólok, Rafa Beníteznek ugyanis több életveszélyes játékosa is van. Ehhez képest Dwight Gayle 11 gólja után Ayozé Péreznek van három gólja, de például Alekszandr Mitrovics csupán egy találatnál tart. Gayle különösen az elmúlt néhány hétben indult be, négy meccsen hét gólt szerzett, elkezdve visszatörleszteni ezzel 10 millió fontos vételárát.

Meglepetésre az általunk is favorizált Ross McCormack (miként csapata, az Aston Villa) sehol sincsen, a második helyen viszont a szintén parádésan teljesítő, a Bristol Cityben futballozó Chelsea-játékost, Tammy Abrahamat találjuk. Gayle egyébként kiemelkedik minden tekintetben a listából, hiszen 37-szer próbált kapura lőni a 953 perc alatt, holott a második helyen Scott Hogan áll, aki 30-szor próbálkozott 1170 perc alatt. A háromgólos előny nem tűnik soknak, különösen annak ismeretében, hogy a Championship 46 fordulóból áll és több támadó is jó formának örvend.

Dwight Gayle-re bár csak 1.61-szeres szorzót kínálnak, nehéz lenne elképzelni, hogy bárki megszorítaná őt. Esetleg Abrahamet lehet megfontolni 11-szeres szorzóért.

Ami egyébként a többi hosszútávú fogadásunkat illeti, eddig szenzációsan állunk, hiszen az Aston Villa feljutási tippjén kívül mindhárom hosszútávú tippünk igencsak nyeregben van.

Ki lesz a Championship gólkirálya?
Dwight Gayle 1.61
Scott Hogan 10.00
Tammy Abraham 11.00
Glenn Murray 21.00
Cameron Jerome 26.00
Chris Wood 26.00
Will Grigg 34.00
10455#00