Szerencsejáték-ipar

Kísérletnek indult, ma pedig már népszerűbb, mint a rögbi - ez a jövő sportja!

  • varin

Közel hét éve indult útjára az E-sportok fogadása, ám a mostani állapot csupán a jéghegy csúcsa.

Az E-sport fejlődése vitathatatlan és töretlen - erre természetesen nem csak az szolgál bizonyítékul, hogy már oldalunk is kiemelten foglalkozik például a League of Legends játékkal, de egyre nagyobb rekordok dőlnek meg, mind a különböző játékok díjazása, mind pedig a fogadási forgalom tekintetében. Az egyik híres fogadóiroda (a kék-narancssárga) most tartott egy rövid visszaemlékezést arról, hogy hogyan is teltek az elmúlt évek az E-sport világában.

Exkluzív E-sport-cikkekért és tippekért KATTINTS IDE!

"2010-ben az fogadóirodánk egyik fejese megszállott E-sport-függő volt, valahonnan innen indult útjára a sikerszéria. Senkinek fogalma sem volt, hogy hová tart vagy hol végződik ez az út, az igazgatónkat is a szíve vitt előre. Spekuláltunk, gondolkoztunk, hogy vajon az E-sport mitől lenne más, mint a többi sportág, amikre fogadhatnak nálunk az emberek. Így hát tettünk egy merész lépést.

Kísérletként kezdtük el, de hamar bizonyosságot nyert, jó lépés volt felvenni a kínálatba a különböző játékokat, hiszen 2014 decemberére elérkeztünk az egymilliomodik fogadáshoz" - írja az iroda.

A világhírű buki őszintén elismeri, hiába dolgoztak náluk remek oddsmesterek, eleinte a sötétben tapogatóztak az oddsok megállapítása kapcsán, ez pedig igen sok fogadót vonzott be. "Amiért elkezdtem fogadni az E-sportokra, az az, hogy hatalmas értéket láttam a szorzókban. Egyszerűen az oddsok nem lehettek olyan okosak, olyan pontosan eltaláltak, mint máshol" - nyilatkozta Simon, aki a Starcraft 2-vel a legelső E-sportos fogadást kötötte meg a bukinál.

A hosszú évek során aztán egyre több és több játék jelent meg az irodánál, a Starcraft 2-t a Dota 2 követte, majd 2011 szeptemberétől már élőben is lehetett fogadni egyes eseményekre. Az igazi áttörést azonban egyértelműen a League of Legends, a világ talán legnépszerűbb játékának bevezetése hozta meg. Mára már közelítenek a számok a kétmillióhoz, ráadásul az E-sport népszerűsége messze túlszárnyalta például a rögbit és a golfot és a hetedik legnépszerűbb sport lett a bukinál. És ez csak a jéghegy csúcsa - mondják a szakértők!