Kézilabda

Európa egyik oroszlánbarlangjába látogat a Szeged

A Final Fourba jutás egyik aspiránsának otthonába látogat a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligája 4. fordulójában. Papíron a Tisza-partiaknak nem sok esélyük van, ám ezen a hétvégén egy magyar csapat már borította a papírformát

ehfcl.com

Hasonló bravúrra készül a Szeged, mint amilyet a Fradi női csapata pénteken véghez vitt. A Vardar Szkopje a férfiak mezőnyében is az egyik legerősebb alakulatnak számít, így a magyar ezüstérmes számára szinte tökéletes játékra lesz szükség a pontszerzéshez.

Juan Carlos Pastor együttese egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel áll a B-csoportban, amelyet a lengyel Kielce és a Vardar 100 százalékos teljesítménnyel vezet. Bár a Vardar évek óta az egyik legnagyobb büdzsével operáló klub, a hőn áhított cél, azaz a négyes döntőbe jutás mégsem jött neki össze, ezért a nyáron tovább erősítette bivalyerős keretét. Az eredmények azt mutatják, gyorsan összeállt a csapat, hiszen a macedón bajnok idén minden mérkőzését megnyerte, a SEHA Ligában például hét góllal gyűrte le a Veszprém csapatát.

Szegeden gyakorlatilag az egész csapatot kicserélték, ezért mindenképpen időre lesz szüksége a garnitúrának, hogy a legjobbját hozhassa. A szegedi esélyein semmiképpen nem segített, hogy Sergej Gorbok orrtörése miatt nem állhat a csapata rendelkezésére, nélküle pedig lényegesen gyengébb lesz a szegedi lövőrepertoár.

A bukik szerint sima hazai siker várható, hiszen a Vardar 4,5 gólos favoritnak számít. A tavalyi szezonban is meccselt egymással a csoportkörben a két gárda, a Szkopje akkor Macedóniában néggyel, Szegeden kettő góllal bizonyult jobbnak.

A realitás tehát a Vardar sikerét vetíti előre, ám a Szegedben benne lehet a meglepetés, de komolyabb összeget azért semmiképpen ne tegyünk fel Balogh Zsoltékra.

1X2    
Vardar Szkopje Döntetlen Szeged
TippmixPro@1.20 TippmixPro@10.75 TippmixPro@4.15