Olasz foci

Csúcsigazolásokra készül az Inter

  • ivan

Olasz sajtóhírek szerint az Inter kínai tulajdonosa megnyitja a pénzcsapot, így a milánói fekete-kékek hamarosan újra meghatározó szereplővé válhatnak az európai futballban.

A 2010-ben még Bajnokok Ligája-győzelmet ünneplő Inter Milan az olasz klubokkal egyetemben az elmúlt 4-5 évben jócskán lemaradt az európai elittől, ám hamarosan újra a legnagyobb között emlegethetik. Az olasz La Gazetta dello Sport szerint a kínai többségi tulajdonos, Zhang Jindong (a képen) eldöntötte, hogy visszarakja az Intert az európai futballtérképre és ennek érdekében hajlandó mélyen a zsebébe nyúlni. 

Az újság korábban már cikkezett arról, hogy a kispadra a nyáron szeretnék megnyerni az Atlético Madridot irányító Diego Simeonét, aki nemrégiben furcsa módon csökkentette szerzédésének időtartamát a spanyol fővárosban. Az argentin tréner mellett a Real Madridban futballozó James Rodríguez nevét is bedobta a lap, amely ezúttal újabb két nagyágyú megszerzését helyezte kilátásba.

A Gazetta szerint a kínai befeketetők szeretnék megkaparintani a Barcelonától Luis Suárezt és a Manchester City-től Sergio Agüerót is.

A két sztárcsatár piaci értéke 150 millió euró körül mozog (90M+60M), de közel sem biztos, hogy klubjaik hajlandóak megválni tőlük.

A Barcelonánál például most kezdték el újratárgyalni a kulcsemberek szerződéseit, sajtóhírek szerint pedig Suárez is megkaphatja gigantikus fizetéséről szóló kontraktusát még ebben az évben. Agüero kapcsán is nehezen képzelhető el a klubváltás, hiszen Pep Guardiola nagy kedvence az argentin, aki a City első számú gólfelelőse is egyben.

Hogy végül kiket sikerül az Internek a közeljövőben szerződtetnie azt majd meglátjuk, mindenesetre Frank de Boernak most abból kell főznie amije van. Az Inter vasárnap a Cagliarit fogadja hazai pályán, a meccs pedig vízválasztó is lehet a milánóiak szezonjára nézve.

[2319836] 2016-10-16 15:00:00 Inter - Cagliarix
[2319836] 2016-10-16 15:00:00 Inter - Cagliarix;
211987

Tippelj az Inter meccsére a Tippkirályban!