Premier League

Botrány lehet a Liverpool-Manchester United derbi bírója miatt

Még több nap választ el minket a Pool-United rangadótól, ám a bíró személye már megosztja a szurkolókat.

Komoly indulatokat váltott ki a szurkolók körében a hétfői Liverpool-Manchester United rangadó bíróküldése. Az FA ugyanis azt az Anthony Taylort jelölte ki a mérkőzés dirigálására, aki mindössze néhány kilométerre lakik az Old Traffordról, így pedig talán joggal emelték fel a hangjukat Liverpoolban, hogy egy minden bizonnyal nem pártatlan bíró fújja majd a forduló rangadóját. Érvek pro és kontra találkoznak, a döntés azonban aligha változik.

   
  1 x 2
Liverpool-Manchester United 2.05 3.40 3.35

A játékvezetők korábbi főnöke, Keith Hackett szerint Taylor profizmusa és szakmai hozzáértése nem kétségbe vonható, azonban bármilyen ítéletek is születnek majd hétfőn, a kritikusok mindenképpen felhozzák majd Taylor esetleges elfogultságát egyik vagy másik irányba.

A korábbi sípmester, Graham Poll azonban kiállt a döntés mellett, kiemelve, hogy a játékvezetők profik. "Megbízható, tisztességes játékvezetők dolgoznak az FA-ben, akik bármilyen találkozón közreműködnek úgy, hogy nem állnak egyik vagy másik csapat pártjára - ezt több ország nem mondhatja el magáról. Azonban egyikük sem hibátlan, emberekről lévén szó hibázhatnak ők is. De azt kizártnak tartom, hogy ezeket amiatt követi majd el egy játékvezető, hogy éppen öt kilométerre lakik az egyik stadiontól."

Az elmúlt években többször merültek fel kérdések a Manchester United és a bírók kapcsán, a tavalyi FA Kupa-elődöntőt például ugyanígy Anthony Taylorra bízták, noha az Everton-szurkolók kifogással éltek emiatt. 2014-ben pedig Brendan Rodgers, a Liverpool akkori edzője kapott nyolcezer fontos büntetést, amiért Lee Mason ellen emelte fel a hangját. Mason akkor a Manchester City-Liverpool (2-1) mérkőzést fújta és egyébként nem messze lakott attól a helytől, ahol most Taylor. "Igencsak meglepődtem, hogy Manchesterben játszottunk és egy bírót kaptunk Greater Manchesterből. Remélem, soha többé nem dirigál majd ilyen bíró Liverpool-Manchester mérkőzést" - mondta az északír tréner.

Anthony Taylor idén egy meccset vezetett a Manchester Unitednek, ekkor a Vörös Ördögök 2-0-ra nyertek a Southampton ellen. A 37 éves játékvezető egyébként bevallottan az amatőr ligás Altrincham szurkolója.

[2252256] 2016-10-17 21:00:00 Liverpool - Manchester Unitedx;
2016-10-15;47
2016-10-16;47
2016-10-17;47
209498