Nemzetközi foci

Messi nélkül teljes a káosz - videó

Lionel Messi hiányában Argentína csak szenved, így pedig már a vb-kvalifikáció is veszélybe került.

Argentína utolsó hat mérkőzése Messi nélkül

Szégyenteljes vereséget szenvedett el Argentína a Paraguay elleni vb-selejtező mérkőzésen hazai pályán, ezzel pedig az Albiceleste továbbra is ötödik helyen áll, immáron ötpontos távolságra a listavezető Brazíliától. Edgardo Bauza szövetségi kapitány ezúttal sem számíthatott Lionel Messire, aki nélkül úgy tűnik, ez a válogatott nem elég jó a világ élvonalához. Az össztűz pedig Leo hiányában jó barátjára, Kun Agüeróra összpontosult.

A mérkőzés összefoglalója

Természetesen a Manchester City klasszisa mindent meg is tesz mostanság azért, hogy a támadások célpontja legyen, hiszen a vb-selejtezők alatt még nem szerzett gólt, Paraguay ellen pedig minden képzeletet alulmúlóan teljesített. "Nem lepődnék meg, ha kimaradnék a következő válogatott keretből. Elfogadom, ha így alakul, hiszen nem teszem a dolgomat" - magyarázkodott a vereséget követően Kun.

A córdobai találkozón egyébként Agüero mindössze 27-szer ért labdába, ami a legkevesebb volt mind a 22 játékos közül (még a 60 percet játszó Dybalának is 33 labdaérintése volt), valamint egy tizenegyest és egy ziccert is elhibázott.

A lapok igen élesen kritizálják Bauzát, Agüerót és a válogatottban szokás szerint gyengélkedő Gonzalo Higuaínt is, kiemelve, hogy Pipita és Kun egymást oltják ki éshogy az évek óta erőltetett  a 4-2-3-1-es felállás ezekkel a játékosokkal nem működőképes.

Argentínának ráadásul nincsen sok ideje regenerálódni, november elején előbb Brazíliába utaznak, majd Kolumbiát fogadják hazai pályán. Amennyiben Lionel Messi nem oldja meg a válogatott problémáit, szélsőséges esetben még akár gondba is kerülhetnek a világbajnoki kvalifikációval.

186573