Magyar foci

Átvágta a Sporting az MTK-t?

  • ivan

Október 13-án csütörtökön ünnepélyes keretek között kerül átadásra az MTK új stadionja, a kék-fehérek egy gálameccset is lekötöttek a portugál Sporting Lisszabonnal. Csakhogy a zöld-fehéreknek aznap kupameccsük is lesz.

Gőzerővel készülnek az új Hidegkuti Nándor Stadion átadására az MTK labdarúgócsapatánál, a klub tájékoztatása szerint a csütörtökön 16:30 órakor kezdődő megnyitóünnepségre már szinte az összes jegy elkelt, így telt ház, azaz mintegy 5500 néző tekintheti meg a helyszínen az átadó csúcspontjának szánt MTK - Sporting gálameccset.

Bár a Sporting Lisszabon nem a Real Madrid, komoly klubnak számít Európában, részt vesz a Bajnokok Ligája főtáblájának küzdelmeiben. Keretének összértéke 179 millió euró, olyan sztárjátékosai vannak, mint az Európa-bajnok Elias, William Carvalho vagy Lazar Markovic, a kispadon pedig a Benfica korábbi sikertrénere, Jorge Jesús ül.

Vagyis a portugál sztárklub meghívása az új aréna átadására jó ötletnek bizonyult az MTK vezetőinek a részéről, ám könnyen lehet, hogy kisebb hiba csúszott a számításokba.

A Sportingnak ugyanis csütörtökön a Portugál Kupa 3. fordulójában is mérkőzése lesz a másodosztályú Famalicao csapata ellen.

 

Habár felmerülhetne az is, hogy a lisszaboniak a B vagy C csapatukat küldik el a kupamérkőzésre, a klub honlapján nem találtunk erre vonatkozó hírt, sőt, inkább úgy tűnik, Jorge Jesús véletlenül sem szeretne leégni az alacsonyabb osztályú csapat otthonában.

Mivel a teleportálást még nem találtak fel, és a tudomány jelenlegi állása szerint egy személy nem tartózkodhat egyszerre két különböző helyen sem, így sokkal valószínűbb, hogy Budapestre jönnek majd tartalékos felállásban a portugálok.

Ez nyilván csalódást okoz majd a szurkolóknak is, akik úgy számolhattak a közel 6 ezer forintos belépő megvásárlásakor, hogy néhány spílert azért csak láthatnak majd. Deutsch Tamás, az MTK elnöke egy augusztusban a klub honlapjának adott interjúban még arról beszélt, hogy a portugálok ingyen vállalták a magyarországi fellépést, de a legerősebb összeállítást is beígérték. "Köztudott, hogy az ilyen kaliberű egyesületek komoly fellépési díjat kérnek egy-egy barátságos mérkőzésért, és általában nem hatja meg őket, hogy stadionavatóra, bemutatóra vagy »sörmeccsre« mennek. Nos, a Sporting elnöke, szakvezetése többször hangsúlyozta, hogy megtiszteltetésnek veszi a meghívást, és ellenszolgáltatás nélkül lép pályára, ráadásul a legerősebb együttesével” - idézi az nso.hu a klubelnök szavait.

Hogy vajon az MTK tényleg azt az ígéretet kapta, hogy a Sporting teljes arzenáljával érkezik majd Budapestre, vagy a klubvezetés próbálta egy kicsit spanolni a szurkolókat, azt nem tudjuk.

[2385498] 2016-10-13 21:15:00 Famalicao - Sporting CPx;