Női kézilabda

Világklasszis átlövőt igazolt a Fradi

A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Marija Jovanovicot.

A hétfő délelőtti orvosi vizsgálatot követően aláírta szerződését a Ferencvárossal Marija Jovanovic. A jobb kezes átlövő pályafutásának eddigi legnagyobb sikere a 2012-ben Londonban megszerzett olimpiai ezüstérem, valamint az ugyanebben az évben, Belgrádban begyűjtött Európa-bajnoki aranyérem. Jovanovic az előző idényben a francia bronzérmes Issy-Paris Hand játékosa volt, de korábban a Buducnost Podgoricával és az Oltchim Valceával is a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott.

„Szerettünk volna erősíteni a csapaton, mert komoly erőpróbák előtt állunk mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren – mondta Bognár László, az FTC kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója. "Hosszú ideje kerestük azt a játékost, aki valós előrelépést jelent együttesünk számára, és úgy vélem, Marija Jovanovic személyében most megtaláltuk. A BL-be való nevezési idő lejárta előtt elküldtük a megfelelő papírokat a szövetségnek, tehát Marija Jovanovic pályára léphet már Szkopjéban is.”

A Fradi női csapata pénteken a Vardar Szkopje otthonában kezdi meg a Bajnokok Ligájában való szereplését. A mérkőzésre már lehet fogadásokat kötni, bár a bukmékerek szerint a magyar csapatnak szinte semmi esélyes Szkopjében, hiszen a hazaiak győzelme 1.03-as szorzót fizet.

1X2    
Vardar Döntetlen FTC
TippmixPro@1.03 TippmixPro@14.25 TippmixPro@11.75