Tenisz

Eljött a reváns ideje

  • Cesc18

Babos Tímea kedd reggel Alison Riske ellen lép pályára a tiencsini torna első körében.

Tiencsinben folytatódik a legmagasabban jegyezett teniszezőnk, Babos Tímea kínai túrája. Wuhanban és Pekingben összesen egy mérkőzést tudott nyerni egyéniben, de így sem lehet elégedetlen, hiszen párosban sikerült kvalifikálnia magát az október 23-án rajtoló világbajnokságra.

"Természetesen nagyon-nagyon örülök, hogy idén ismét ott lehetek Szingapúrban a világbajnokságon! A 2016-os szezonban sokkal kisebb hangsúlyt fektettem a párosra, ráadásul nem is egy teljes szezont játszottunk végig Szlavával. Így a vb elérése tényleg igazán jó érzés! Tavalyhoz képest más rendszer lesz idén, hiszen nem körmérkőzések lesznek, hanem azonnal kieséses rendszer. Így az első meccsen 110 százalékot kell már adni, tényleg minden egyes pont számít majd. Bevallom őszintén, hogy az elmúlt két hét Kínában nem alakult valami jól, voltak problémáim. De ezzel a hírrel, hogy kijutottunk a szingapúri világbajnokságra, pozitívan indult a napom. Remélem, kitart ez az érzés most már az év végéig” – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Alison Riske Babos Tímea
TippmixPro @ 2.00 TippmixPro @ 1.65

Ezen a héten csak egyéniben láthatjuk Timit, ott viszont messzire juthat, ha sikerrel veszi az Alison Riske elleni akadályt. Az amerikai lánnyal rendre összefut a kínai viadalokon, az év elején Sencsenben, míg tavaly ugyanígy Tiencsinben mérték össze a tudásukat. Előbbi helyszínen Riske, utóbbin Babos nyert. A januári meccsük után, amit 6:2, 6:4-re nyert az amerikai, így nyilatkozott Timi: "Jobb volt az ellenfél, ez az igazság. Végig küzdöttem, de nem játszottam úgy, mint az elmúlt napokban. Picit rosszabbul szerváltam, nem voltak elég élesek az ütéseim. Bármit próbáltam csinálni vagy változtatni a taktikán, az ellenfelem mindig jól reagált. Nagyszerűen játszott, mindenből kiváló jó válaszokat tudott adni. Nem vagyok elkeseredve, hiszen ez egy nagyon-nagyon jó hét volt! De Riske ma zseniális volt! Ez egy ilyen nap, jobb volt az ellenfél. Ez előfordul a teniszben”

Reméljük most nem fog ki ennyire jó napot Riske, hiszen ilyenkor tényleg hatékony teniszre képes és nehéz ellene. Nincs egyébként rossz formában, egész sok meccset nyert az ázsiai viadalokon. Pihenőt viszont nem sokat iktatott be, zsinórban ez lesz az ötödik hét, amikor pályára lép. Elég nehezen fogadható meccs, ami érdekes, hogy van olyan iroda, ahol 1.59-ről indult Babos szorzója, jelenleg pedig 1.81-ért játszható meg. Szerintünk is reálisabb, ha az 50-50 felé közelítenek az oddsok. 

Riske és Timi egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2016 Sencsen Kemény Riske 6:2, 6:4
2015 Tiencsin Kemény Babos 6:3, 6:3
2012 Birmingham Babos 6:4, 4:6, 7:6