Tenisz

Új bajnokot avatnak Japánban

  • Cesc18

Az ATP 500-as tokió tenisztorna döntőjében David Goffin és Nick Kyrgios méri össze a tudását.

David Goffin-Nick Kyrgios
Hatharom-tipp: Kyrgios nyeri a döntőt
TippmixPro @ 1.50
Eddig éri meg: 1.45
Tipperősség: 4/10

A hazaiak nagy bánatára a két évvel ezelőtti győztes Kei Nisikori sérülés miatt korán búcsúzott a tornától, ám így is lesz miért örömködnie a japán publikumnak, hiszen bejutott a fináléba a mezőny egyik legszórakoztatóbb figurája, az ausztrál Nick Kyrgios. Ha valakit, akkor őt elég nehéz megfejteni, hol van, hol nincs kedve játszani. Ezen a héten az elszánt énjét vette elő, és megcélozta a tornagyőzelmet, ami az idei harmadik sikere lehetne, 500-as viadalon pedig az első. Ehhez egy másik tehetséget, David Goffint kell legyűrnie, aki 2014 után szeretne ismét magasba emelni egy trófeát.

A küzdéssel egyik oldalon sem lesz probléma, bár nyilván ez egy döntőben el is várható. Viszont az, hogy első nem 250-es döntőjüket nyerhetik meg, mindenféleképpen motiváló lehet. Ráadásul ott vannak a top 10 kapujában a 14. és 15. helyen, tehát egy sikerrel közelebb lopózhatnak a mezőny krémjéhez.

Két ellentétes stílus találkozik majd. Goffin játékának az alapja a stabil alapvonal tenisz, amivel jó formájában nagyon szépen tud boldogulni. Kyrgios viszont a nagy ütések, a látványos pontok híve, illetve bomba nagy első szervája van. Ha működnek az ütései, jönnek az első adogatásai, akkor pokoli nehéz ellene, mert iszonyat hatékony a játéka. Márpedig a héten veszettül élvezi a teniszt, briliáns megoldásai voltak. Amikor ennyire elemében van, akkor nem érdemes ellene fogadni. Megnehezítheti a dolgát Goffin, de a végére kijön, hogy az ausztrál játszik sokkal hatékonyabb teniszt. Véleményem szerint tehát Kyrgios lesz Tokió új bajnoka.