Angol foci

A világ vicce lett az angol futball

  • varin

A Tottenham védője szerint Sam Allardyce kirúgása után az angol csapat joggal lett a viccek középpontja.

"Azzal, hogy Sam Allardyce-t menesztették 67 nap és egy győztes mérkőzés után, egész Anglia a nevetség tárgya lett. Az Eb kiesés után azt hittem, ennél mélyebbre nem süllyedhet az ország, de úgy tűnik, mégis. Most nem tudunk mit csinálni, el kell viselnünk, hogy röhögnek rajtunk."

"A világ egyre nagyobb érdeklődéssel fogadja majd, hogy ki lesz az angol kapitány, ugyanis a földkerekség egyik legkomikusabb foglalkozása lesz az övé."

   
  1 x 2
Anglia-Málta 1.01 15.00 50.00

Ezeket az éles kritikákat korábbi válogatott játékosok, nevezetesen Alan Shearer és Rio Ferdinand fogalmazták meg az angol válogatott körül kialakult helyzetet látván. Mint ismert, Sam Allardyce szeptember végén veszítette el állását, miután a Telegraph lebuktatta őt, amint a játékosjogok harmadik fél általi birtoklásáról tárgyal magukat ázsiai befektetőknek kiadó fedett riportereknek.

Az elmúlt napokban többen is kiálltak Shearerék véleménye mellett és szerintük nem kellett volna ilyen hirtelen meneszteni Big Samet. Legutóbb a Tottenham válogatott bekkje, Danny Rose mondta el, nem éppen egészséges, hogy kis túlzással havonta válogatják a trénereket.

"Láttam, ahogyan Alan Shearer úgy nyilatkozott, a világ vicce lett az angol futball. Nagyon kemény szavak ezek, de igazat kell adnom neki, furcsa, hogy egy meccs után valakit kirúgnak a válogatottól.

Bárhogyan is gondolkozik az FA, ez egyszerűen ez így nem jó. Most négy mérkőzésre leültetik Southgate-et, de remélem, aki legközelebb hosszabb időre ki lesz nevezve, ő már tényleg marad. Szükségünk van rá, hogy ugyanazt az arcot lássuk folyamatosan, így fejlődhet a válogatott és tudunk mi is jobb teljesítményt nyújtani a csapatban.

Amikor kirúgták Roy Hodgsont, mindannyian ott voltunk és pokolian rossz érzés volt látni Roy arcát. Óriási nyomás van a menedzsereken, ugyanakkor a játékosok hajlamosak elvitatni a saját felelősségüket. Most egyértelmű a feladatunk, újra dicsőséget kell hoznunk az angol futballnak, ezt pedig mi játékosok úgy tudjuk megtenni, hogy megverjük szombaton Máltát, aztán pedig Szlovéniát."

A Spurs sztárja elárulta azt is, hogy Allardyce-szal egyszer beszélt, mióta bejelentették a menesztést. Megköszönte neki, hogy számított rá az angol válogatottban, illetve sajnálatát fejezte ki a kirúgását illetően, valamint sok sikert kívánt neki. A lehetséges utódlásról elmondta, remek lenne, ha egyszer a válogatottnál is együtt dolgozhatna Mauricio Pochettinóval, aki szenzációs munkát végez Londonban. Erre azonban nincs sok esély, hiszen az argentin mester nemrég hosszabbította meg öt évvel a szerződését.

Ami a valós esélyeket illeti, jelen állás szerint Gareth Southgate és Ralf Rangnick a legvalószínűbb befutók, Pochettino kinevezésére pedig akár 34-szeres szorzóért is fogadhatunk.

Ki lesz az angol válogatott következő állandó trénere?
Gareth Southgate 2.75
Ralf Rangnick 5.00
Arséne Wenger 6.00
Steve Bruce 11.00
Roberto Mancini 13.00
Legalább öt (egyes irodáknál tíz) egymás utáni mérkőzés, mint hivatalosan kinevezett mester.