FIFA

Érthetetlen reformokra készül az elnök

  • varin

Ha megvalósulnak Gianni Infantino elképzelései, a vb-k még unalmasabbak és hosszabbak lehetnek.

Egyre merészebb terveket szövöget a FIFA új elnöke, Gianni Infantino a labdarúgó-világbajnokságokkal kapcsolatban. Már az előző év végén is azzal kampányolt az akkor még csak elnökjelölt szakember, hogy fel kellene emelni a világverseny résztvevőinek számát a jelenlegi 32-ről 40-re, ám most még tovább merészkedett a bővítés útján.

"Az elképzelés az, hogy 16 csapat automatikusan bejutna a csoportkörökbe, míg a fennmaradó 32 csapat a további 16 helyért játszana a helyszínen. Ez azt jelenti, hogy továbbra is 32 csapatos lenne a Világbajnokság, de 48 csapat utazhatna ki és élvezhetné ki a Világbajnokságot. A FIFA szeretné tovább népszerűsíteni a futballt társadalmi eseményként, mintsem versenyként. Ezek egyelőre csak ötletek, meg fogjuk vitatni őket a hónap során és 2017-ben döntünk majd" - ismertette terveit a kolumbiai Sergio Arboleda Egyetemen a szövetség új elnöke.

A labdarúgó-vb-ket már eddig is számtalan kritika érte azzal kapcsolatban, hogy óriási a különbség a legjobbak és a leggyengébbek között, így a torna csoportküzdelmei csak ritkán hoznak izgalmas és színvonalas játékot.

A 2018-as, oroszországi világbajnokság favoritja jelenleg Németország, második helyen pedig Brazíliát és Argentínát találjuk.

Melyik válogatott nyeri a 2018-as vb-t?
Németország 6.00
Brazília 9.00
Argentína 9.00
Franciaország 10.00
Spanyolország 11.00
Anglia 17.00