NB II

Mátyus Istenhez imádkozik, mélyrepülésben a Puskás

A Zalaegerszegen 3-0-s győzelmet arató Kisvárda átvette a vezetést az NB II-ben, a bajnoki címre aspiráló csapatok közül a Puskás Akadémia és a Nyíregyháza is hullámvölgybe került.

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Természetesen ez a hétvégi forduló sem maradt el meglepetések nélkül az NB II-ben, a "sztárcsapatok" közül kikapott a Puskás Akadémia, a Zalaegerszeg és a Békéscsaba, míg ikszelt a Nyíregyháza és a Balmazújváros is. A forduló nyertesen egyértelműen a Zalaegerszeget idegenben 3-0-ra legyőző Kisvárda lett, amely átvette a vezetést a tabellán, igaz előnye mindössze egy pont a Szegeden 1-1-et játszó Balmazújváros előtt. 

Bár múlt héten még arról számoltunk be, hogy a legjobb kerettel és a legnagyobb költségvetéssel dolgozó Puskás Akadémiánál elfogyott a türelem és büntetéseket helyeztek kilátásba, a felcsúti alakulat ezúttal az újonc Mosonmagyaróvár ellen kapott ki 2-1-re. A Puskás Akadémia 12 forduló során mindössze öt meccset tudott nyerni, a 24 kapott góljánál pedig egyetlen együttes sem tud többet felmutatni, a tabellán elfoglalt 8. helyezése nyilván hatalmas csalódás. 

Szijjártó István, a PFLA vezetőedzője a vereség után ismét beismerte, hogy csapata küzdőszelleme erősen hiányos és újra a játékosok hozzáállását bírálta. "Semmit nem tudtunk felmutatni a tudásunkból, a gólunkat is az ellenfél rúgta, Sándor György kapufája volt az egyetlen  értékelhető megmozdulásunk. A legfájóbb azonban az, hogy szív nélkül játszottunk. Gratulálok a hazai csapatnak, akik hatalmas akarással, szívüket-lelküket beleadva megérdemelten nyerték a mérkőzést. Lehetett látni a párharcokban, hogy amikor odamentek egy labdáért, milyen érzelem, milyen szenvedély volt bennük. A múlt héten már jeleztem a fiúknak, hogy ez a teljesítmény kevés lesz, de úgy tűnik, nem mindenkihez jutott el az üzenet. Az ellenfelek agresszív játéka egy-két futballistánknak lehet, hogy nem fekszik, de lélektelenül akkor sem lehet játszani. Természetesen meg fogjuk keresni az okokat, csakúgy, mint azokat a lehetőségeket, amikkel ki tudjuk magunkat rángatni a gödörből" - mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Szijjártó, akinek felelőssége az eredménytelenségben egyelőre nem merült fel Felcsúton. 

A Puskáshoz hasonlóan már a harmadik forduló óta képtelen meccset nyerni a sérülésektől tizedelt Nyíregyháza, amely ezúttal 1-1-re végzett odahaza a Soroksár ellen. Bár Rudolf Gergely góljával a Szpari már a 15. percben előnybe került, a második félidőben Gyepes Gábor büntetőjével egalizáltak a vendégek. A mérkőzés után a nyírségieket irányító Mátyus János Istenhez fohászkodott, az egykori hátvéd elmondása szerint még soha nem látott olyan pechszériát, mint ami a csapatát jelenleg sújtja.  "A mi helyzetünkben - a sérülésekre való tekintettel - majdnem kihoztuk a maximumot, egy pár dolog hiányzott csak, ezért nagyon csalódott vagyok. Most már azért imádkozom Istenhez, hogy legalább egy-két védő visszatérjen, aki ott játszott hátul, azok előtt le a kalappal, de ez hosszú távon nem megy. Sem focistaként, sem edzőként nem éltem át olyat, hogy egy csapat ennyire balszerencsés legyen, csak remélem, hogy Rudolf Gergellyel nincs komolyabb gond... - mondta klubja honlapjának Mátyus János.

A Nyíregyháza ugyan még mindig a 3. helyen áll, ám lemaradása a Kisvárdával szemben már 3 pont. Az NB II-ben a hétvégén szünetet tartanak, így a csapatoknak van idejük rendezni a sorokat. 

2016-10-02;9117
211147