Angol foci

Kirúgták a BL-győztes edzőt a dúsgazdag csapattól

Az Aston Villánál elég volt a botladozásokból, azonnali hatállyal menesztették Roberto Di Matteót.

Végleg elfogyott a türelem Birminghamben, mindössze 124 nap és 11 bajnoki után kirúgták Roberto Di Matteót az Aston Villa éléről. Hiába tehát a nagy fogadkozás, a dúsgazdag tulajdonos és az átigazolások, a csapatnál változásokra van szükség.

Aston Villa#eng-aston_villa#5

"A klub a csalódást keltő eredmények és a csapat helyezése okán úgy döntött, szerződést bont Roberto Di Matteo vezetőedzővel. Szeretnénk megköszönni Di Matteónak a munkáját és sok sikert kívánunk neki a jövőben.

Ideiglenesen Steve Clarke veszi át a gárda irányítását, amíg nem lesz meg az új vezetőedző" - áll a Villa hivatalos közleményében.

Hogy ki pótolja a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő trénert, az egyelőre kérdéses, de a Huddersfield mestere, David Wagner, a Bristol City edzője, Lee Johnson és a csapat nélkül lévő Steve Bruce is eséllyel pályázhat a posztra.

Di Matteónak azután köszönték meg a munkát Birminghamben, hogy a Villa megvívta zsinórban kilencedik bajnoki sikerét, amely sorozatban bár összejött hét döntetlen, a csapat így is a kiábrándító 19. helyen áll, egyetlen győzelemmel és 13 ponttal leszakadva a már feljutó helyen álló Norwichtól.

209821