Tipp

Jó szorzón fogadhatunk az élete formájában lévő franciára

  • Cesc18

A pekingi tenisztorna hétfői játéknapján a Lucas Pouille-Yen-hsun Lu meccsből húznánk hasznot.

Lucas Pouille-Yen-hsun Lu
Hatharom-tipp: Pouille jut tovább
TippmixPro @ 1.50
Eddig éri meg: 1.43
Tipperősség: 5/10

Nincs még vége az idei teniszszezonnak, de már jó néhány fiatal játékos megmutatta a foga fehérjét, köztük Lucas Pouille is. A világranglista 16. helyén álló francia teniszező ugyan már húszas évei elején jár, de még semmivel nem késett el. Egyértelműen ő a szezon legnagyobb meglepetése. Januárban a 78. helyen jegyezték, majd volt 90-en kívül is, most viszont azért küzd az ázsiai tornákon, hogy a legjobb 15 között fejezze be az évet. 

A szezon elején is jó eredményeket hozott, de az áttörést Wimbledon hozta meg, ahol pályafutása során először negyeddöntőzni tudott egy Grand Slam-tornán. Ugyanezt megismételte a US Openen, úgy, hogy többek között Rafa Nadalt is kiütötte. Legutóbb Metzben, hazai közönség előtt lépett pályára, ahol élete első ATP-trófeáját sikerült megnyernie. És, ami mindenféleképpen figyelemre méltó, hogy az elődöntőben és döntőben két olyan teniszezőt győzött le (David Goffin és Dominic Thiem), akikről szintén úgy beszélhetünk, mint a jövő meghatározó játékosai, és akik nem mellesleg már a top 15 tagjai. Adott magának egy hetet, hogy megünnepelje a tornagyőzelmet és pihenjen egy kicsit. Az ázsiai túrát így frissen kezdheti meg, ami egy jól fizethető pár torna lehet számára, hiszen tavaly Pekingben és Sanghajban sem volt főtáblás.

A kínai fővárosban a tajvani Yen-hsun Lu ellen kezd, aki rutinos, ügyes játékos, de az elmúlt hetek nem úgy sikerültek, ahogyan azt ő eltervezte. A US Open után két kínai Challengeren próbálkozott, de egyiken sem sikerült döntőbe jutnia, ami az ő mércéjével mérve csalódásnak tekinthető. Csengduban a veterán Radek Stepaneket verte, de utána Ramos-Vinolas megálljt parancsolt számára. Olyan játékosoktól kapott ki az utóbbi időben, akiknél Pouille jóval komolyabb játékerőt képvisel.

A francia tele önbizalommal, motiváltan és jó formában várja ezt a meccset, egyedül az szól ellene, hogy ő még csak most kezdi meg a kínai versenyzést. Van hasonlóság egyébként a stílusukban, Lu-nak aligha fog ízleni, hogy egy borzasztó stabil játékos áll majd vele szemben. Döcögős kezdés után viszonylag sima Pouille-sikert várok.