Nemzetközi foci

Brutális meglepetések, hihetetlen eredmények a hétvégén

Le a kalappal azelőtt, aki pluszolni tudott hétvégén, egyedül a Serie A-ban nem állt minden a feje tetejére.

Valószínűleg bukméker és sportfogadó még sokáig emlegetni fogja október első hétvégéjét, ahol tényleg minden, de minden az irodák kezére játszott. Kiforduló eredmények, gigantikus oddsok és a topfavoritok veresége jellemezte a válogatott szünet előtti utolsó fordulót. Lássuk bajnokságonként, hogy milyen eredmények is vezettek a fogadóirodák kiütéses győzelméhez.

Serie A

Kezdjük talán a Serie A-val, ahol "csak" egy 5.80-szoros szorzójú siker volt a nap meglepetése. Az idényben eddig még veretlen Napoli ilyen szorzóért kapitulált Bergamóban az ellen az Atalanta ellen, amely hat ponttal szerénykedett a forduló előtt a kiesőhelyek közelében. Az esélyesek közül talán még a Genoa bolognai sikere lephette meg a játékosokat, míg akik mondjuk arra fogadtak, hogy a Milan-Sassulo mérkőzés 4-3 lesz vagy 1-3-nál be merték tippelni a piros-feketék sikerét, mára gazdag emberek.

Bundesliga

Nem túl gyakori Németországban, hogy a Borussia Dortmund és a Bayern München egyszerre bukik el, ám most ezt is megtörtént. A két gigász közül a Tuchel-csapat vereségére inkább lehetett számítani, mint a bajorok döntetlenjére. A Leverkusen sikere 3.70 körüli szorzót ért, míg a Kölni müncheni pontszerzése akár 7-szeres szorzóval is fogadható volt a hétvégén.

Jövő héten azért nagyon figyeljünk Németországra, hiszen a második helyen álló, Dárdai Pál-vezette Hertha Berlin éppen a Dortmundhoz látogat.

Premier League

Hiába a töménytelen mennyiségű kialakított lehetőség, a Manchester United csak nem bírt az eleddig nyeretlen Stoke Cityvel. Ibrahimovicék sorra hagyták ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket, naggyá téve ezzel Lee Grant kapust. Tulajdonképpen a vendég piros-fehérek még akár bosszankodhatnak is, hiszen a lefújás előtt ők hagytak ki ordító ziccert, ha pedig az bemegy, az irodák nem "csak" egy 5.50-szeres szorzót fizettek volna ki.

Szintén a meglepetés kategóriájába tartozik, hogy a Tottenham sikere a Manchester City ellen. Itt nem a 3-szoros szorzón akadhat fenn a tekintetünk, inkább a mérkőzés alakulásán, a Spurs sikere ugyanis még tartalékosan sem forgott veszélyben egy percig sem.

La Liga

Ha valaki azt mondja, hogy a forduló nyertese az Atlético Madrid lesz, alighanem többen orvoshoz küldik őt, ám a helyzet úgy alakult, a Matracosok várhatják az élen a válogatott szünetet. Diego Simeone fiai egy parázs kis meccsen, két kihagyott büntetővel is nyerni tudtak az edzőváltás küszöbén lévő Valencia ellen. Griezmannék a saját meccsük végeztével aztán elégedetten legeltethették szemeiket a Barca és a Real eredményén.

Ter Stegen érthetetlen bakija

Oddsok alapján mindenképpen a Real hazai pontvesztése számít sokkolóbb eredménynek, a döntetlent akár 10-szeres oddson is meg lehetett fogni. A Blancók ráadásul piszkosul gyengén is játszottak az Eibar ellen, így elpuskázták a ziccert, hogy pontelőnnyel vezessenek mindkét rivális előtt. Este aztán következett a Celta Vigo négyese a Barcelona ellen, amelyhez tevékenyen hozzájárul Ter Stegen brutális bakija.

Már a Celta Vigo győzelme is több, mint 7-szeres szorzót ért, ám a 4:3-as végeredmény eltalálói 281 ezer forintot nyerhettek egy ezresre.

NB II

És ha már topligák, aligha hagyhatjuk ki a mi drága NB II-nket. A Merkantil Bank Ligában meglepetésre élre állt a Kisvárda, amely már félidőben egy laza hármassal vezetett Zalaegerszegen. A várdaiak sikere 2.80-szoros pénzt ért. De favoritként bukott pontot a Nyíregyháza 3.35-ért, valamint a Puskás Akadémia (3.85), a Békéscsaba (3.30) és a Siófok (3.10) veresége is alaposan meglephette a tippelőket.

A hétvége legdurvább meglepetései
Mérkőzés Eredmény Kimenetel szorzója
Atalanta-Napoli 1-0 5.14
Bayern München-Köln 1-1 6.94
Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund 2-0 3.37
Tottenham-Manchester City 2-0 3.00
Manchester United-Stoke City 1-1 5.58
Celta Vigo-Barcelona 4-3 7.36
Real Madrid-Eibar 1-1 10.57
Mosonmagyaróvár-Puskás Akadémia 2-1 3.85
A nemzetközi bukik átlagszorzói alapján