Átigazolás

Százmilliót ajánlottak Ibrának, nemet mondott

Mino Raiola nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy olyan emberekkel dolgozhat, mint Ibra vagy Donnarumma.

Nyáron hosszas huzavona után végül Párizst elhagyva Manchesterbe szerződött Zlatan Ibrahimovic. A svéd klasszis nem kell szűkölködjön, 200 ezer fontot keres hetente az Old Traffordon, ám ügynöke, Mino Raiola szerint ennél sokkal többet is bezsebelhetne, ha igent mond Kínának.

"Ibrahimovic a legnagyobb! 100 millió eurót ajánlottak neki, ha Kínába igazol, ám ő nemet mondott. Mert ő nem pénzt akar, ő nyerni szeretne.

Szerencsés vagyok, hogy olyan emberekkel dolgozhattam együtt, akiknek nem a pénz az első: Zlatan, Nedved, Maxwell, Matuidi, Donnarumma - egytől egyig igazi bajnokok" - mondta a világhírű menedzser.

Raiola egyik kedvenc ügyfeléről, Mario Balotelliről is mondott néhány szót. "Ő egy fenomén, csak sajnos ő egyben Balotelli is. Szerencséje volt, hogy két nagyszerű ember fogadta őt örökbe gyerekként, ám egy olyan kemény helyen, mint Bagnolo Mella, nem volt könnyű dolga fiatalon. Nagyon sokat szenvedett, ez pedig még mindig kihat rá. Ha olyan mentalitása és hozzáállása lenne, mint Zlatannak, a tehetsége alapján már öt aranylabdát nyerhetett volna".

Raiola legdrágább transzferei
Szezon Játékos Honnan Hova Összeg (euró)
2016. Paul Pogba Juventus Manchester United 105 millió
2009. Zlatan Ibrahimovic Internazionale Barcelona 46 millió
2001. Pavel Nedved Lazio Juventus 41 millió
2010. Robinho Manchester City Milan 35 millió
2016. Henrik Mkhitaryan Dortmund Manchester United 31 millió