Átigazolás

Már a Real Madrid figyeli az új Drogbát

  • varin

A Blancók mellett az Arsenal figyelmét is felkeltette a francia támadó, ám Brendan Rodgers nem akar megválni tőle.

Némi túlzással a semmiből robbant be a köztudatba Moussa Dembélé, a Celtic támadója. A 20 éves francia utánpótlás-válogatott támadó előbb a Rangersnek lőtt mesterhármasával hívta fel magára a figyelmet, majd a héten már minden újság címlapján az ő neve szerepelt, vezérletével ugyanis a Celtic meglepte a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájában. A két gólját követően egyáltalán nem meglepő, hogy Dembélét Európa topcsapataival hozták szóba.

Az Arsenal például olyannyira komolyan gondolja az érdeklődést, hogy a Celtic Parkban szerdán megfigyelők is ültek, akik kizárólag Dembélét nézték a mérkőzésen. Arséne Wenger figyelmét egyébként már nyáron felkeltette a korábbi Fulham-támadó, ám végül Skóciába szerződött és nem az Arsenalhoz. Az Ágyúsokon kívül állítólag már Carlo Ancelotti és Zinedine Zidane is foglalkozik Dembélé megszerzésével, akire a Fulham nem tartott igényt, ezért 2016 nyarán ingyen engedte el Glasgow-ba.

Habár a futballista pályafutása egyelőre villámkarriernek mondható, és messzemenő következtetéseket nem is lehet levonni az eddigi mérkőzésekből, Brendan Rodgers, a Celtic trénere igyekszik felsrófolni a támadó árát szavaival:

"Szerencsések vagyunk, hogy ő van nekünk. Több csapat is szerette volna megszerezni őt, de az ügynöke okos fiú, így nálunk kötött ki. Tényleg az lett volna jó neki, ha egy erősebb bajnokság erősebb csapatához megy, ahol majd végig a padon ül, és maximum perceket kap?

Már most látszik, mekkora óriási tehetség, elképesztő volt a második gólja a Manchester ellen. Szenzációs futballista. Dolgoztam Didier Drogbávan, hozzá tudnám leginkább hasonlítani. Ő azért él, hogy az ilyen nagy meccseken bizonyítson, ő tényleg a világ legjobbja akar lenni" - mondta Rodgers.