Európa Liga

Mourinhónak nem sok választása maradt

  • ivan

Két győztes meccsel a háta mögött várhatja a csütörtöki EL-találkozót a Manchester United. José Mourinho ígérete szerint a Vörös Ördögök erősebb kezdővel állnak majd fel, mint tették azt Rotterdamban.

Úgy fest, az első krízist túlélte a Manchester United a szezonban, a manchesteriek három vesztes mérkőzést követően a Ligakupában és a bajnokságban is nyerni tudtak, utóbbiban a hétvégén a bajnoki címvédő Leicester City-t verték 4-1-re. José Mourinho tehát valamivel nyugodtabb légkörben várhatja a csütörtöki találkozót, ugyanakkor ezzel a meccsel a United csak veszíthet, hiszen az ellenfél a nem túl acélos ukrán Zorya lesz. 

1X2    
Manchester United Döntetlen Zorya
TippmixPro@1.13 TippmixPro@7.00 TippmixPro@18.00

Az oddsokból látható, hogy túl sok esélye nincsen a vendégeknek az Old Traffordon, azonban ha az angolok megint félvállról veszik az Európa Liga-ütközetet, akár meg is lephetik a fogadókat. 

José Mourinho számára az Európa Liga soha nem jelentett komoly kihívást, az angol bajnoki cím lényegesen nagyobb motivációt jelent a portugál mesternek. Ezt támasztja alá az is, hogy a Feyenoord otthonában egy tartalékosabb felállást alkalmazott a Special One, ám ezt a lelkes hollandok meg is büntették és 1-0-ra legyőzték a nagy nevű riválist. 

A hibákból tanulva Mourinho ezúttal beígérte, hogy veretesebb összeállítással küldi pályára övéit, így például Zlatan Ibrahimovic játéka elég biztosnak tűnik. Hiányzik majd azonban Luke Shaw, Henrik Mikitarjan és Phil Jones is, míg Wayne Rooney játéka erősen kérdéses. 

Az erőviszonyok ismeretében nem lehet kérdés, hogy ennek a találkozónak a manchesteri csapat a favoritja, a kérdőjel inkább az angolok elszántsága kapcsán merül fel. Ha kijön a Vörös Ördögöknek a lépés, nem kizárt, hogy kiütéses sikert aratnak, ám ha nem lesznek elég motiváltak a hazaiak, meg is üthetik a bokájukat.  Hazai közönség előtt azonban Mourinho aligha szeretne leégni, így mi egy "csendesebb" hazai győzelmet vizionálunk. 

Manchester United - Zorya
hatharom.com-tipp: Hazai és kevesebb, mint 3,5 gól
TippmixPro@1.85
214453
[2365377] 2016-09-29 21:05:00 Manchester United - Zoryax;
2016-09-29;73