Európa Liga

Korhutéknak a Southampton ellen is van esélyük

  • varin

Hiába vannak jó formában a Szentek, Izraelben megizzadhatnak a tartalékos csapatukkal.

Remek formában van mind Korhut Mihály csapata, a Hapoel Beer Sheva, mind pedig a Southampton, így a csütörtök esti EL-rangadó valóban egy háromesélyes összecsapás lesz. Az izraeliek az Internazionale vendégeként, a Szentek pedig a Sparta Praha ellen kezdték sima győzelemmel a csoportkört. Lássuk, mi várható a K-csoport rangadóján.

Claude Puel fiai kezdenek formába lendülni, a védelmük összeállt, négy mérkőzést hoztak le kapott gól nélkül. Habár hat fordulót követően mindössze nyolc ponttal szerénykednek a középmezőnyben, játszottak már a Manchester Uniteddel és az Arsenallal is. A francia mester azonban az Európa Liga helyett most inkább a bajnokságra koncentrál, hétvégén ugyanis a Leicester Cityhez utaznak.

   
  1 x 2
Hapoel Beer Sheva-Southampton 3.00 3.15 2.32

"Néhány játékos otthon marad majd, mert ha elutaznának velünk, aligha épülnének fel teljesen a vasárnapi mérkőzésre. Fontos lesz a Leicester elleni bajnoki, de a célunk az, hogy jó eredményt érjünk el csütörtökön is" - nyilatkozta Puel. A mester ennek szellemében a házi gólkirály Charlie Austin mellett Fontét, Davist és Bertrandot is otthon hagyta.

Nem lehet azonban pihentetést várni a Hapoelnél, amely megalapozta a respektjét a milánói sikerrel. Korhutékra ugyanakkor nem vár rangadó hétvégén, hiszen a - magyarhoz hasonlóan - az izraeli bajnokságban is október közepén rendeznek legközelebb fordulót. Az izraeli gárda remek formában van, hazai pályán minden mérkőzésüket megnyerték idén, legyőzve többek között a Celticet és az Olimpiakoszt is.

A bukik esélyesként kezelik a vendégeket, de ne felejtsük el, hogy a remek formában lévő Charlie Austin nélkül a Soton idénybéli 11 góljából 5 is Angliában maradt. Ha az izraeliek elhiszik, hogy nyerhetnek (márpedig a milánói siker után miért ne hinnék?), akkor egy pont akár meglehet nekik, ám ha nyernek is a Szentek, az szoros lesz.

hatharom.com-tipp: 2.5 gól alatt
TippmixPro @1.55
[2365389] 2016-09-29 19:00:00 Hapoel Beer Sheva - Southamptonx;