Bajnokok Ligája

A Manchester City csak bukhat a brit háborúban

Az eddig hibátlanul menetelő Guardiola-csapatnak ezúttal sem lesz nehéz dolga, noha bajnokcsapat otthonába utazik.

Tíz megnyert tétmeccs zsinórban, 30-6-os gólkülönbség - a Manchester City eddigi szezonja eddig kifogástalan. Papíron a tizenegyedik sikerrel sem lehet gond, hiszen Sterlingék a hullagyenge skót bajnokhoz, a Celtichez látogatnak. Kiütéses siker várható?

[2363697] 2016-09-28 20:45:00 Celtic - Manchester Cityx

Noha a Kelták fölényesen vezetik a skót Premier League-et, a Barcelona ellen megmutatkozott, hogy csak egy ilyen gyenge bajnokságban képesek vitézkedni, az évről évre gyengülő játékoskeretük alapján nem erősebbek egy Dinamo Zágrábnál vagy Ludogorecnél. Brendan Rodgers óvatos taktikával küldte pályára csapatát a Camp Noúban és vélhetően most is a 4-5-1 lesz a használt felállás, Moussa Dembelével a csatársorban.

"Nagyon jól ismerem a legtöbb játékost az ellenfélnél, hiszen például Raheem Sterling a játékosom is volt. Igazán kivételes tehetség, imádja a játékot, igazi győztes típus" - nyilatkozta Rodgers az ellenfél egyik legjobb játékosával kapcsolatban.

Sterlingről szép emlékeket őriz a liverpooli időkből Rodgers

A vendégeknél Kevin de Bruyne 4-5 hetes hiánya okozza a legnagyobb fejtörést, ahogyan Kompany és Delph sem lép majd pályára Skóciában. Ellenfeléhez hasonlóan egy ékkel majd játszhat majd Pep Guardiola is, így Sterling és Nolito inkább a középpályáról segítheti majd a bombaformában lévő és általunk is preferált Kun Agüerót.

Noha a Cit középpályása, Fernandinho óvatosságra intette a közvéleményt, hogy nehéz mérkőzés vár rájuk a Celtic Parkban, ne legyenek kétségeink felőle, hogy a Premier League listavezetője nyerni fog Skóciában. Hiába félelmetes még mindig a zöld-fehér tábor és hiába van csupán két vereségük az elmúlt tizenkét mérkőzésen hazai pályán, a Manchester City nem egy Lincoln Red Imps vagy Malmö. Sima 0-3, 0-4-et várunk.

hatharom.com-tipp: Manchester City -1 (európai hendikep)
TippmixPro @1.80
[2363697] 2016-09-28 20:45:00 Celtic - Manchester Cityx;
2016-09-28;42