Női kézilabda

Újabb sportdiplomácia sikert ért el a magyar szövetség

  • MTI/hatharom.com

Hivatalossá vált, hogy újabb három évig, 2017-től 2019-ig Budapest adhat otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) és a Magyar Kézilabda Szövetség

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) megállapodását Kocsis Máté, a honi szervezet elnöke jelentette be kedden, a budapesti sajtótájékoztatón. Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke hangsúlyozta, hogy jobb feltételekkel sikerült megállapodniuk az EHF-fel, mint az elmúlt három évben.

Kocsis Máté beszélt arról is, hogy a kézilabda bekerült a Nemzeti Alaptantervbe, s ezzel párhuzamosan októbertől 3000 pedagógus képzését kezdik el a szivacskézilabda iskolai oktatására. Kim Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 22 fős keretét a szlovénok elleni, október 8-i, siófoki felkészülési mérkőzésre. Ebben kilenc ferencvárosi és öt győri játékos kapott helyet. Kiemelte: fontos célnak tekinti, hogy minél több fiatal játékost próbáljon ki a válogatottban, csapatával pedig szeretne legalább az elődöntőbe jutni a decemberi svédországi Európa-bajnokságon.

A női Bajnokok Ligája idei kiírásának küzdelmei október közepén kezdődnek. A fogadóirodáknál a végső győzelemre a Győr és a montenegrói Buducsnoszt Podgorica azonos esélyekkel indul.

KI NYERI A NŐI KÉZILABDA BL-T?    
Buducsnoszt 3.15
Győr 3.15
Vardar 4.90
Rosztov 5.75
CSM Bukarest 8.00
FTC 40.00