NB I

Kétszereplőssé vált az aranyért folytatott harc

  • ivan

A hétvégi győzelmének köszönhetően a Videoton beelőzte a Ferencvárost a tabellán, a bukiknál pedig egálra hozta esélyeit a bajnoki címre.

Fotó: vidi.hu

Fontos győzelmet aratott a Videoton a hétvégén, hiszen az elmúlt fordulókban remekelő Budapest Honvéd vendégeként tudta megszerezni a három pontot. Mivel a címvédő Ferencváros "csak" 3-3-as döntetlent ért el az Újpest ellen a fővárosi derbin, ezért a székesfehérváriak beelőzték a zöld-fehéreket a tabellán, így a szezon során először állnak jobban legfőbb riválisuknál. 

    bukmékereit sem hagyta hidegen a Videoton előzése, és ezen a hétfőn is továbbvágtak a Videoton bajnoki címének szorzóján: jelen állás szerint a Fradi és a Vidi azonos esélyekkel rendelkezik az aranyéremért folytatott harcban. (Érdekesség, hogy bár a Vasas megerősített vezető pozícióját a tabellán, a bukik szemében az angyalföldiek esélyei jelentősen csökkentek a múlt héthez képest). 

Az OTP Bank Liga 2016/2017-es kiírása pontosan a harmadához érkezett, tehát néhány következtetést már le lehet és le is kell vonni. Az már most látszik, hogy a Fradi nem lesz képes oly módon dominálni a bajnokságot, mint tette azt tavaly. A zöld-fehérek kulcsjátékosai egyelőre csak árnyékuk tavalyi önmaguknak, ráadásul a sérülések sem kerülik el Thomas Doll keretét. A Fradi számára az sem jön jól, hogy Bernd Storck kérésére a vb-selejtezők miatt többhetes szünetet iktattak be a versenykiírásba, ráadásul a fővárosiak lényegesen több játékost adnak a nemzeti csapat(oknak), mint a Videoton. Az ország legnépszerűbb klubjaként a Fradinak még meg kell küzdenie a folytonos figyelemmel és az óriási nyomással is, amit jelek szerint nem mindig sikerül helyén kezelni a Népligetben. 

A fehérváriak egyelőre elégedettek lehetnek a szezonnal, hiszen egy relative sikeres EL-szereplés után a bajnokságban is megindult a szekér. A magyar szinten egészen kiváló igazolásoknak (is) köszönhetően a Videoton igen hatékony támadójátékot tud produkálni, 24 rúgott góljukkal a mezőny leggólerősebb csapatát alkotják. Henning Berg kezére játszik az is, hogy a Vidiben perpillanat kevés a válogatott játékos: a korábbi kerettagok közül Juhász Roland visszamondta a szereplést a nemzeti alakulatban, Lang Ádám külföldre igazolt, így tulajdonképpen Fiola Attila az egyetlen sztenderd válogatott játékosa a klubnak. 

Szóval 22 fordulóval a vége előtt a Videoton beelőzte a Ferencvárost, és jelenleg azonos esélyekkel rendelkezik az aranyérmet illetően, így kétszereplőssé tette az OTP Bank Liga aranycsatáját.

KI NYERI AZ NB I-ET?    
Videoton TippmixPro@2.00
Ferencváros TippmixPro@2.00
Vasas TippmixPro@7.00
209575