NB I

Döntöttek Horváth Ferenc sorsáról Diósgyőrben

  • MTI
megosztom

A botrányos szereplés ellenére a szurkolók által is méltatott Horváth Ferenc marad a DVTK vezetőedzője.

Sántha Gergely, a többségi tulajdonos Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője a klub honlapján erősítette meg hétfőn, hogy nem terveznek változást a kispadon.

"A DVTK sportszakmai vezetése a vezetőedzővel és a többi stábtaggal együtt továbbra is bírja a bizalmunkat. A sportban előfordul, hogy a jó eredmények elérése több időt vesz igénybe a vártnál, és ez különösen egy kiemelkedően jó szezonkezdés után adhat okot türelmetlenségre, elsősorban a játékosok és a szakmai stáb irányába. Viszont megfelelően kemény munkával és hozzáállással a jelenlegi szerencsétlen szérián lehet változtatni, és ez elvárás is a csapat felé" - fogalmazott Sántha Gergely, aki a gyenge szereplés okát elsősorban abban látja, hogy a kulcspozíciókban szereplő játékosok közül eddig többen is mélyen a valós tudásuk alatt játszottak. Hozzátette, a jelenlegi és volt válogatott csapattagok felé elvárás, hogy kiemelkedő hozzáállással és teljesítménnyel húzzák maguk után a csapatot minden mérkőzésen.

Diósgyőr#hun-diosgyor#5

"Decemberig van ideje mindenkinek megmutatni, hogy helye van Diósgyőrben, ha nem, akkor változtatni fogunk. Sajnos egyelőre az új igazolások sem úgy teljesítenek, ahogy reméltük, illetve sok a sérültünk is, ami szintén visszaveti az eredményességet" - közölte az ügyvezető. Elmondta azt is, hogy nem tart a kieséstől, és hogy a háromhetes bajnoki szünetben gyökeres változást vár, és ez az idő lehetőséget ad a játékosoknak, hogy megfelelően felkészüljenek és utána bebizonyítsák: érdemesek a DVTK-mez viselésére.

A Diósgyőr szombaton 3-1-re kikapott hazai pályán a Debrecentől a 11. fordulóban, és már kilenc mérkőzés óta nyeretlen. A lefújást követően dühös szurkolók egy része be akart mászni a pályára, majd a klubház előtt is tüntettek, többen pedig Horváth Ferenc vezetőedzőt éltették.

A klubvezetés pénteken ötmillió forintra megbüntette a futballistákat a csapat rossz NB I-es szereplése miatt.

2016-10-15;212
209575
megosztom