NB I

Százados lehet a Fradi az Újpest ellen

  • ivan

A labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában találkozik egymással először ebben a szezonban a két legnagyobb hazai rivális, a címvédő Ferencváros és az Újpest.

A két fővárosi csapat bajnoki mérkőzésen 220. alkalommal mérkőzik meg, s a zöld-fehérek jubileum előtt állnak, hiszen 99 sikernél járnak, míg az újpestiek eddig 62 alkalommal győztek, emellett 58-szor - ahogyan a legutóbbi 2-2 alkalmával is - döntetlen született.

A Groupama Arénában sorra kerülő összecsapást a házigazdák várják jobb formában, a hétközi fordulóban a lendületben lévő Videoton győzelmi sorozatát szakították meg a felcsúti 1-1-es döntetlennel. Az Újpest ugyanakkor legutóbbi négy mérkőzésén nem tudta begyűjteni a három pontot. Persze ahogy az egy derbinél lenni szokott, a múlt egyáltalán nem számít, csak is a pillanatnyi forma lehet a döntő.

Ferencváros#hun-ferencvaros#5
Újpest#hun-ujpest#5

Ennek megfelelően áll hozzá a mérkőzéshez az Újpest is, amely a tavalyi kiírásban egyszer sem kapott ki a Groupama Arénában, decemberben 1-0-s győzelmet aratott, majd áprilisban 2-2-es döntetlent ért el. Nebojsa Vignajevics, a lila-fehérek vezetőedzője a csakfoci.hu-nak adott nyilatkozatában ki is emelte, hogy csapata rendre felszívja magát, és jól játszik a Fradi ellen, így hasonlóakat vár majd szombaton is. "Szerintem a két csapat már nem nagyon tudja meglepni egymást. A Fradi-meccs egy szempontból mindig nagyon könnyű: tudod, hogy mire számíthatsz, főleg az Üllői úton. Mindig megpróbálnak ugyanúgy, támadólag fellépni, irányítani a játékot, ezt az elvüket soha nem adják fel. Van, hogy jól is játszanak, van, hogy kevésbé, de a játékfelfogásuk mindig ugyanaz. Azt könnyű tehát kiszámolni, mit fognak csinálni, azt viszont közel sem, hogy hogyan. Mi azonban valahogy mindig jól játszunk ellenük, idegenben is."

A szerb tréner kollégája, Thomas Doll a siker kulcsát abban látja, ha a játékosok megfelelően tudnak koncentrálni, és nem adnak teret az Újpestnek arra, hogy lendületbe jöjjön.

Két bizakodó edző, két bizakodó csapat tehát a szombati derbi főszereplője, de nagy kérdés, hogy a végén ki örülhet igazán. Az biztos, hogy már csak a hazai pálya előnye miatt is a Ferencváros a találkozó esélyese, erre a kimenetelre pedig 1.66-os szorzón fogadhatunk a Tippmixprón. Ugyanakkor mivel a Fradi közel sem mutatott csúcsformát az elmúlt hetekben, ráadásul a házi gólkirály Böde Dániel játéka is erősen kérdéses, egyáltalán nem véljük esélytelennek a negyedik kerületieket sem.

1X2    
FTC Döntetlen Újpest
TippmixPro@1.66 TippmixPro@3.45 TippmixPro@5.30
[2295462] 2016-09-24 20:30:00 Ferencváros - Újpestx;5
[2295462] 2016-09-24 20:30:00 Ferencváros - Újpestx;
209575