NB I

Keleti fellegvárak kiesési rangadója lett a DVTK-Debrecen

  • varin

Nincs mese, az egyik keleti-magyarországi csapatnak fel kell ébrednie az őszi álomból.

Kattints a képre a játékért!

Az egykoron szebb napokat megélt, patinás keleti derbiből némi költői túlzással kiesési rangadó lett. Bár ha a tabellára nézünk, talán nem is túlzás, hiszen a Diósgyőr 8 megszerzett ponttal utolsó az OTP Bank Ligában, míg a Debrecen mindössze egy egységgel áll a 9-11. helyen álló trió előtt. Az első kör zárómérkőzése tehát arról dönt, hogy melyik (vagy esetleg mindkettő?) csapat várja majd a háromhetes szünetet kiesőhelyen. Igazi hatpontos rangadó következik!

Ezt nagyon jól érzik Miskolcon is, a mérkőzésre ugyanis ingyenesen lehet majd bemenni, így a pokolian gyenge szezonok ellenére is garantált a 4-5000 néző és a jó hangulat. Habár Horváth Ferencet hét közben megerősítették edzői székében, azért senkit se érjen váratlanul, hogy ha a miskolci gárda megvívja zsinórba kilencedik találkozóját nyeretlenül, akkor elköszönnek a mestertől.

Ennél már csak jobb jöhet

"Nagyon szoros a mezőny, három ponttal nagyon sokat mehetnénk előre. Nem szeretnénk az előttünk álló bajnoki szünetet az utolsó helyen végigélni, meg fogunk tenni mindent azért, hogy ez ne így legyen. Ez most már nem játék, ez véresen komoly dolog lett, még ha a labdarúgásról sokszor azt is mondjuk, hogy játék. Most ez egy játék az életünkért. Megpróbálok olyan embereket betenni, akikben biztos vagyok, hogy fontos nekik a Diósgyőr" - hangzott el a mester motivációs beszéde a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

[2295465] 2016-09-24 18:00:00 Diósgyőr - Debrecenx;10

A másik oldalon is kötelező a javítás, a Debrecen a DVTK-hoz hasonlóan pocsék formában van, a szurkolók számára is elfogadhatatlan a játék és a helyezés. Habár akkora problémák még nincsenek, mint a szomszédvárnál, ha a Loki kiesőhelyről várhatná az OTP Bank Liga második körét, az bizony erőteljesen megkérdőjelezné Leonel Pontes kinevezését.

"A DVTK erős hazai pályán, ráadásul sok szurkoló buzdítja őket hétről hétre. Rengeteget futnak és harcolnak a kilencven perc során, ráadásul erős védelemmel állnak fel. Fontos, hogy a csapatom mentálisan is rendben legyen, erre fel kell készíteni a labdarúgókat. Ha sikerül, jobb lesz a játékunk, és nem adunk esélyt az ellenfeleknek arra, hogy pontot raboljanak tőlünk" - nyilatkozta a portugál mester, aki a héten jó hírt kapott az orvosoktól, a Loki ugyanis teljes kerettel készülhet a Diósgyőr ellen.

Diósgyőr#hun-diosgyor#5
Debrecen#hun-debrecen#5

Az elmúlt években a Loki remekül szerepelt a miskolci csapat ellen, habár Borsodból az utóbbi négy évben csupán egyszer sikerült elhozniuk a három pontot. A miskolci gárda az utolsó két hazai meccsén nem kapott ki, így talán bízhatnak egy pontban.

Jelenleg nem lehet mondani esélyest ebben a párharcban, elvitathatatlanul mélyponton van a két keleti "nagyhatalom". Mivel az utolsó öt miskolci meccsből három is ikszre végződött és a döntetlen mindkét csapat számára rossz lenne, talán nem is meglepetés, hogy mi is ezt várjuk. Kevés gól, két gyenge csapat, mindkét fél számára rossz eredmény.

hatharom.com-tipp: Döntetlen
TippmixPro @3.25
[2295465] 2016-09-24 18:00:00 Diósgyőr - Debrecenx;
2016-09-24;212
209575