Manchester City

Ügynöke miatt bűnhődik Yaya Touré

  • varin

Úgy tűnik, Touré ügynöke végleg elintézte, hogy játékosa többet ne játsszon a Cityben.

Idén biztosan nem lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörében Yaya Touré, Pep Guardiola ugyanis kihagyta az elefántcsontparti klasszist a keretből. Tourénak amúgy is igencsak nehéz dolga van, idén mindössze 90 percet játszott a Cityben, ügynöke pedig tovább nehezítette a helyzetét, rendesen beszólt Guardiolának.

"Nagyon remélem, hogy amennyiben a Manchester City nem nyer Bajnokok Ligáját, Pep Guardiola elég tökös lesz ahhoz, hogy elmondja, hibás döntést hozott, amikor megalázta Tourét"

A Barcelona korábbi mestere annyira bedühödött Dimitri Seluk szavain, hogy közölte, addig nem játszatja a középpályást, amíg az ügynök elnézést nem kér tőle és a csapattól. 

"Nehéz dolgom volt, amikor a BL-keretet állítottam össze. Tudom, hogy Touré jó srác, de nem volt választásom, valahol meg kellett húznom a határt.

De azok után, amit az ügynöket mondott, Yaya jelenleg a kereten kívül van. Amíg Mr. Dimitri Seluk nyilvánosan elnézést nem kér a médiában a Manchester Citytől, Touré csapattársaitól, végül pedig tőlem, nem játszik a csapatban. Amint ez megtörténik, Tourénak újra esélye lesz játszani a csapatban, de edzőként elfogadhatatlannak tartom, hogy ha egy ügynök játékosa éppen nem játszik annyit, mint azt szeretné, akkor azonnal a médiának kezd el nyilatkozgatni".

Touré búcsút inthet?

Seluk válaszában viszont kategorikusan elzárkózott a bocsánatkéréstől, kiemelve, hogy azt mond, amit akar és ebben Guardiola sem korlátozhatja.

"Nem tudom elképzelni, hogy mondjuk az én ügynömöm kiállt volna a kamerák elé és kritizálja Johan Cruyffot, ha éppen kevesebbet játszottam. Úgy tűnik, öreg vagyok már, a dolgok pedig változnak. A mi időnkben még a menedzserek nem képzeltek magukról többet, mint amik. Ha Dimitrinek gondja van, hívja Txiki Begiristain klubigazgatót és tárgyalhatunk. De addig nehéz..." - fejezte be Guardiola.

A Manchester City legközelebb a Swansea vendégeként lép pályára szerda Walesben. Az idén eddig minden tétmeccsét megnyerő Cityre 1.41-es szorzón fogadhatunk a    -n.

[2363149] 2016-09-21 20:45:00 Swansea - Manchester Cityx;
2016-09-24;47
2016-09-25;47
2016-09-26;47