NB I

Jön az első szuperrangadó az NB I-ben!

Első ízben csap össze a Videoton és a Ferencváros az NB I idei kiírásában. A bukik szerint a hazaiak a meccs esélyesei.

Jön az első szuperrangadó az NB I-ben! - Fotó: vidi.hu

Folytatta menetelését a Videoton, hiszen, ha nem is könnyedén, de végül 4-3-ra győzte le az Újpest együttesét szombaton az Illovszky Rudolf Stadionban. A fehérváriak sikere azt jelenti, hogy Henning Berg együttese a legutóbbi nyolc tétmérkőzéséből hetet (!) megnyert, vagyis bombaformában vannak a piros-kékek.

A sikerek mellett ráadásul mostanság már a lőtt gólokkal sem állnak hadilábon a Vidi futballistái, hiszen az utolsó négy meccsén 16-szor (!) találtak be Feczesin Róberték. A védekezése is rendben van a hazaiaknak, mondjuk ezt úgy, hogy ahogy fentebb is említettük, az Újpest háromszor talált be Kovácsik Ádámnak.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy az Újpest elleni győzelemmel sikerült hangolnunk a szerdai rangadóra. A Fradi elleni mérkőzés az, ami a realitásokat tekintve abszolút háromesélyes; két erős csapat találkozik egymással, ilyenkor bármi kisülhet, ugyanakkor nekünk csak a győzelem lehet a célunk. Kiemelkedően jó csapat a Fradi, az, hogy korábban volt néhány gyengébb mérkőzésük, nem jelent semmit, hiszen hullámvölgyek minden csapat életében előfordulnak. Hogy, hol tudjuk megfogni őket? Ezt majd a szakmai stáb, mint eddig minden meccs előtt, most is megmutatja, mi pedig ennek megfelelően fogunk játszani. A zöld-fehérek az utolsó néhány mérkőzésükön pontrúgásból voltak veszélyesek. Minden találkozón nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ezeket a helyzeteket hatékonyan hárítsuk el, és most sem készülünk másképpen, fegyelmezetten, koncentráltan kell védekeznünk. Bár a bajnokság elején járunk, ennek a mérkőzésnek tétje és presztízse is van, ráadásul, aki győz, az akár a tabella élére is felugorhat. A bajnokság végkimenetelét tekintve azonban korai lenne bármilyen következtetést levonni ebből az egy találkozóból.” - mondta Géresi Krisztián, a hazaiak támadója a vidi.hu-nak.

Kattints a képre a játékért!

Ami a vendégeket illeti, a Ferencváros az elmúlt héten kétszer is nyerni tudott, vagyis úgy néz ki kezdenek kilábalni a hullámvölgyből Thomas Doll labdarúgói. Igaz, a BKV Előre elleni 1-0-s Magyar Kupa sikerre nem lehetnek büszkék a IX. kerületben, azonban a Debrecen elleni 3-1-es győzelemre már lehet építeni.

Habár Böde Dánielék harapósan kezdtek a piros-fehérek ellen, ami gyorsan góllá érett, ám ezt követően visszavettek a zöld-fehérek és a semmiből egyenlíteni tudtak a cívisvárosiak. A második játékrész elejét ismét megnyomták a fővárosiak, s ekkor két gyors góllal el is döntötték a találkozót. Nem tökéletes tehát még Gera Zoltánék játéka sem, sőt, mérkőzésen belül is igen komoly hullámvölgybe tudnak kerülni, de lélektanilag egy ilyen súlyú mérkőzés előtt mindenképp jól jött a vendégeknek a hétvégi siker.

"A Debrecen ellen igazi csapatként küzdöttünk, fegyelmezetten és jól futballoztunk. Ami pedig a legfontosabb, hogy végre visszataláltunk a nyertes útra. A Videoton elleni mérkőzésre ebből erőt meríthetünk, ugyanakkor biztosak lehetünk abban, hogy nehéz meccs vár ránk, hiszen a fehérváriak kiváló formában játszanak. Hétközi meccs vár ránk, így a legfontosabb teendőink közé tartozik a megfelelő regeneráció. Ramírez öt sárga lapja miatt nem játszhat, így valamelyest mindenképp változtatnunk kell a DVSC elleni felálláson. Maximális koncentrációra és elszántságra lesz szükségünk a pályán." - mondta Thomas Doll a fradi.hu-nak.

Mindkét csapat támadójátékában benne van a gól, amit jól példáz az is, hogy a felek az eddig lejátszott kilenc bajnoki közül mindössze egyszer nem találtak az ellenfél hálójába. A védelmek viszont abszolút nem állnak a helyzet magaslatán manapság, hiszen a Fradi - ahogy fentebb említettük - a semmiből tudott gólt kapni a Loki ellen, míg az újpestieknek sikerült háromszor is mattolniuk a fehérváriak védelmét. Ráadásul mind a székesfehérváriaknak, mind a fővárosiaknak csak és kizárólag a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény szerdán  - főleg úgy, hogy az éllovas Vasas az utolsó helyezett Gyirmóthoz látogat -, vagyis nagy esély van rá, hogy a Videoton és a Ferencváros is gólt szerezzen a szerdai szuperrangadón.

Videoton-Ferencváros
hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro@1.65
[2295185] 2016-09-21 20:00:00 Videoton - Ferencvárosx;