Skót foci

A brit foci fenegyereke egyre nagyobb bajban

Joey Barton már a pályán kívüli magatartásával is címlapra került. Eltiltásra számíthat a Rangers hentese.

Egy biztos: Joey Barton karrierje a legkevésbé sem unalmas. Néha egy kis eltiltás, néha egy kis börtönbüntetés - a 34 éves középpályás életpályáját sok csínytevés színesíti. Ezúttal meg nem engedett sportfogadás miatt bűnhődhet a korábbi Newcastle-játékos.

Barton amúgy is éppen feketelistán csücsül, hiszen a Celtic ellen 5-1-es vereséget követően összeveszett csapattársával, Andy Hallidey-jel, aminek köszönhetően három hétre kikerült az újonc Glasgow Rangers keretéből, valamint az edzéseket sem látogathatja.

"Jaj, hova kerültem!"

Nos úgy tűnik, a szabadidejét Barton sportfogadással töltötte, ugyanis a hírek szerint pénzben fogadott arra, hogy a Barcelona a múlt heti Bajnokok Ligája-találkozón nagyon megveri a Celticet. A futballistának igaza is lett, hiszen a katalánok egy hetessel küldték haza a városi riválist, ám a skót szövetség szigorúan tiltja a játékosoknak, hogy bárhol a világon, bármilyen futballmeccsre fogadjanak.

Barton ezzel egy újabb lépést tett afelé, hogy végleg száműzze magát a Rangerstől, amit a korábbi nyilatkozatai alapján aligha bánna. "Nehéz, amikor az ember olyan szinten kell futballozzon, ahol még nem járt. Úgy hiszem, most lényegesen alacsonyabb szinten játszom, mint korábban, de szeretnék segíteni a Rangersnek. Ilyenkor pedig különösen frusztráló, amikor azt vágják a fejedhez, hogy nem vagy elég jó" - mondta korábban Barton.

Ugyan a sportfogadás miatt aligha kap majd 2-3 meccsnél hosszabb eltiltást Barton, könnyen lehet, hogy mégis ez lesz az utolsó csepp abban a bizonyos Glasgow-i pohárban.

A Rangers hat fordulót követően kilenc ponttal az ötödik helyen áll. A kékek hétvégén a velük azonos pontszámmal álló Aberdeenhez látogatnak, amelyet a kizárás előtti években rendre legyőztek.

2016-09-24;64
2016-09-25;64
209595