Bundesliga

Dárdai úton a világhírnév felé

  • ivan

Harmadik mérkőzését is megnyerte a Hertha a Bundesligában, így egyetlen csapatként tartja a lépést a címvédő Bayern Münchennel. Dárdai Pál csapata szerdán Münchenbe utazik...

Dárdai Pál úton van a világhírnév felé. A magyar szakember tavaly szezon elején egy teljesen szétesett és kudarca ítélt csapatot vett át Berlinben, mára azonban a német élvonal egyik legstabilabb és legeredményesebb gárdáját faragta a Herthából.

A tavalyi szezonban sokáig BL-indulást érő helyen tanyázó fővárosiak végül "csak" a hetedik helyen zárták a bajnokságot, sokan pedig egyszeri csodának titulálták a kék-fehérek menetelését. Dárdai azonban csattanós választ adott a kritikusoknak, hiszen az már három forduló után látható, hogy a Herthát idén sem lesz egyszerű legyőzni, sőt, az Ingolstadt, a Freiburg és a Schalke legyőzése után a dobogó sem tűnik elképzelhetetlennek. 

Hertha Berlin#ger-hertha_berlin#5

A Hertha kiváló rajta azért is meglepő, mert a szezon előtt erre nem sok jel utalt. Hiába beszélünk Németország fővárosának legnagyobb klubjáról, Dárdai a nyáron sem tudott eurómilliókért (sztár)játékosokat szerződtetni, a klub anyagi lehetőségei messze elmaradnak a Bundesliga élmenőihez képest. A felkészülési időszak sem volt zökkenőmentes, belső feszültségek és fegyelmezési problémák akadtak az öltözőben, ráadásul a dán Bröndby ellen az Európa Liga selejtezőjében is kiesett a csapat. Maga Dárdai is igen óvatosan fogalmazott csapata szezonbeli esélyeiről, igyekezett földön tartani a drukkereket.

Ki nyeri a Bundesligát 2016/17?    
Hertha TippmixPro@240.00

A külföldi fogadóirodák sem vették komolyan a magyar szakember tavalyi sikereit, hiszen a "Kit menesztenek elsőként a Bundesligában" című kérdésre Dárdai a második-harmadik legnagyobb favoritnak számított.

Aztán elrajtolt a szezon, jöttek az igazi tétmeccsek, a Hertha pedig előkapta a legjobb formáját. A berliniek hozzák a rendkívül precíz és fegyelmezett csapatjátékot, a kapu előtt adódó lehetőségeket pedig kíméletlenül kihasználják. A Hertha három meccs után 9 ponttal büszkélkedhet, a védelem mindössze egy gólt kapott, miközben a rúgott gólok száma átlagosan pontosan kettő.

Szerdán a Hertha az Allianz Arénába látogat, és nem titkolt célja, hogy megállítsa a címvédőt. "Nem kikapni megyünk oda, veretlenek akarunk maradni" - nyilatkozta Dárdai. "Kicsi és szorgalmas csapatunk van, amellyel szeretnénk némi bosszúságot okozni a Bayernnek és edzőjének, a nagy Carlo Ancelottinak" - jelentette ki a magyar tréner. "Ha jó napot fognak ki, akkor rosszul állnak az esélyeink. Nem lehetünk gőgösek, de még elégedettek sem a kilenc pontunkkal, egyszerűen tovább kell dolgoznunk" - tette hozzá Dárdai

Nyilván messze van még a szezon vége, de jó érzés Palit nézni a világ egyik legjobb bajnokságában. Ha ilyen ütemben termelik a győzelmeket, Dárdai hamarosan sztáredzővé avanzsálhat, és hosszú évtizedek után végre ismét lehet egy igazi világsztárja a magyar futballnak. 

[2272325] 2016-09-21 20:00:00 Bayern München - Hertha Berlinx;
210225