NB I

Kiesési rangadót vív a Paks és a Gyirmót

Az elmúlt héten első sikerét szerző gyirmóti alakulat ezúttal a Paksot tréfálná meg.

Kiesési rangadót játszik szombaton a Paks. - Fotó: paksifc.hu

Kritikán alul teljesít az idei kiírásban a Paks együttese, hiszen a zöld-fehérek nyolc forduló alatt mindössze egyszer tudtak nyerni, így pedig a kieső, 11. helyen állnak a táblázaton. Csertői Aurél gárdája nincs tehát formában, amit jól tükröz az atomvárosiak hétközi sikere is, hiszen nyögvenyelősen, mindössze 1-0-ra tudtak nyerni a megyei rivális, ugyanakkor NB III-as Szekszárd otthonában.

Hétvégén megszerezheti második sikerét a zöld-fehér együttese, hiszen papíron a nála gyengébb Gyirmóttal meccsel. Ugyanakkor az újonc egyre jobb formában van, az elmúlt héten megszerezte első győzelmét, amivel áttört nála egy gát, így összességében nehéz meccs vár a hazaiakra.

Kattints a képre a játékért!

Ami a vendégeket illeti, a kezdeti gyengélkedést követően egyre jobb formában van a Gyirmót, hiszen a Ferencvárostól csak egy góllal kaptak ki a sárga-kékek, majd azt követően pontot loptak a Bozsik Stadinból, míg egy hete megszerezték első sikerüket, hiszen a Diósgyőr gárdáját győzték le. A három pont ellenére még mindig sereghajtó Urbányi István gárdája, de ezt mindössze már csak rosszabb gólkülönbségének köszönheti.

Újabb pontot, pontokat akkor szerezhetnek a kisalföldiek, ha védekezésük az elmúlt hetekhez hasonlóan remekel, hiszen csak így van esélyük a jó eredményre. Már pedig egy alsóházi, kiesési rangadón aratott siker mindig "duplán" számít. Mindenesetre a paksi mérkőzésre jól hangolt a Gyirmót, hiszen hétközben 7-0-ra nyert a Zalakomár ellen a Magyar Kupában.

A hazaiak alapvetően defenzív futballt játszanak, míg a vendégek csak akkor érhetnek el eredményt, ha a védekezésük tökéletesen működik, ez viszont nagy energiát vonhat el a támadószekciótól. A csatárok egyik oldalon sem túl hatékonyak, ráadásul mindkét csapat számára igen fontos a hétvégi találkozó, vagyis úgy véljük, hogy nem hoz sok gólt a Paks-Gyirmót összecsapás.

Paks-Gyirmót
hatharom.com-tipp: A mérkőzés góljai 2,5 alatt
TippmixPro@1.60
[2295180] 2016-09-17 18:30:00 Paks - Gyirmótx;