Darts

Legendát legyőzve ismét főtáblás Végső

  • Cesc18

Végső János megint megcsinálta, feljutott egy újabb darts European Tour-verseny főtáblájára.

Hatalmas szenzációról írtunk egy héttel ezelőtt, amikor is Végső János pályafutása első PDC-s főtáblás mérkőzésére készült. Már ezzel történelmet írt, hiszen magyar dartsos ebben a lebonyolításban korábban még soha nem jutott ilyen magasságba egy European Tour-viadalon. Végső, alias "Morzsi" a főtáblán is remekül helytállt az ezen a szinten nála valamivel tapasztaltabb német Martin Schindler ellen.

Néhány nappal később ismét Németország felé vette az irányt, hogy csütörtökön az utolsó két ET-versenyre való selejtezőben vegyen részt. A hétvégi European Darts Grand Prix kvalifikációjában az első körben kiesett a lengyel Krzysztof Ratajski ellen. A második próbálkozása viszont már sokkal fényesebbre sikerült. Könnyedén lerendezte Roman Löfföt (6-0), majd 6-5-tel visszavágott a lengyelnek, ezt követően pedig az ötszörös világbajnok, a holland legenda, Raymond van Barneveld következett. 3-3-ig fej-fej mellett haladtak, majd zsinórban három leget nyerve győzött "Morzsi"! Ezzel még a múltkori bravúrjára is rátett egy lapáttal, hiszen egy igazi klasszist sikerült megvernie. Ráadásul nem akármilyen játékkal, a Team Barney beszámolója alapján a magyar játékosnak volt 142-es kiszállója is.

Ezzel az október 14-én kezdődő German Darts Championshipre kvalifikálta magát, ahol a kiemeltek között olyan játékosok lesznek, mint a világelső Michael van Gerwen, a skót Peter Wright vagy éppen a belga Kim Huybrechts. 


Barneveldnek a hétvégi versenyre egyébként sikerült kvalifikálnia magát, amelynek esélylatolgatását ide kattintva olvashatjátok.