Európa Liga

Mit keres egy másodosztályú csapat a főtáblán?

  • mr.blonde
megosztom

A tavalyi évben egészen az elődöntőig menetelő Villarreal az Európa Liga mezőnyének egyetlen másodosztályú csapatát, a svájci Zürichet fogadja.

Bár az FC Zürich a svájci futball egyik legnagyobb múltú klubja, jelenleg szégyenszemre a második vonalban szerénykedik, miután a tavalyi évben az utolsó helyen végzett a Super League-ben. A 12-szeres bajnok vélhetően a következő szezonban már ismét a legmagasabb osztályban játszhat, hiszen hét forduló után még mindig veretlen és természetesen vezeti a bajnokságot. 

Bár a bajnoki szezon óriási kudarc volt a Zürich számára, azért egy kupagyőzelemmel valamelyest sikerült kozmetikázni az elmúlt idényt. A Zürich kupagyőztesként automatikusan felkerült az EL főtáblájára, ahol a Steaua Bukarest, az Osmanlispor és a Villarreal mellett került az I jelű négyesbe. 

Az első fordulóban rögtön a legnagyobb ásszal, azaz a Villarreallal találkozik, amely a tavalyi kiírásban egészen a legjobb négyig menetelt, ahol a Liverpool állta útját. A Sárga Tengeralattjáró a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdte nemzetközi kupaszereplését, ám a Monaco idegenben szerzett több góllal kiejtette, így vigaszdíjként idén maradt az Európa Liga. 

A spanyolok számára igen nehezen indult a szezon, hiszen több fontos játékost is elengedtek a nyáron, ráadásul nemrég menesztették Marcelinót a vezetőedzői posztról. Emellett számos sztárjátékos bajlódik sérüléssel - Soldado, Pato és Bakambu csütörtökön sem léphet pályára - így természetesen az eredmények is elmaradtak. A hétvégén azonban már sikerült meccset nyerni, a Malaga ellen idegenben aratott 2-0-s győzelmet a csapat. 

1X2    
Villarreal Döntetlen Zürich
TippmixPro@1.16 TippmixPro@6.60 TippmixPro@15.00

A bukik nem hagyták figyelmen kívül a papíron meglévő osztálykülönbséget, hiszen mindössze 1.16-as szorzót kínálnak a hazaira. Ugyanakkor a Villareal biztosan rotál majd, hétvégén a Real Sociedad ellen fontos bajnoki vár a csapatra, míg a Zürich tét és nyomás nélkül léphet porondra. Szóval azért a házat ne pakoljuk fel a spanyolokra. 

[2365411] 2016-09-15 21:05:00 Villarreal - FC Zurichx;
2016-09-15;73

 

megosztom