Ferencváros

Mindenki láthatja, hogy problémákkal küzdünk - Thomas Doll

  • ivan

Szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján Thomas Doll beszélt a Fradit érintő hullámvölgyről és saját felelősségéről is.

Döntetlen a Mezőkövesd ellen, vereség az MTK-tól és egy kínos 1-0-s győzelem a Magyar Kupában az NB III-as BKV Előre otthonában, a bajnok és kupagyőztes Ferencváros idei szereplése egyelőre óriási csalódást jelent a szurkolóknak, akik egyelőre még azt sem igazán tudták megemészteni, hogy az albán ezüstérmes kicsapta az együttest a BL-selejtezőjéből.

Hétvégén javításra készül a Fradi, méghozzá az ellen a Debrecen ellen, amely az első osztályú csapatok közül egyedüliként kiesett a Magyar Kupából.

"Nem érdemes azzal foglalkoznunk, hogy milyen Debrecen látogat hozzánk, hiszen elsősorban a saját futballunk hibáit kell kijavítanunk" - idézi a német szakember a fradi.hu.  "Amúgy is csak a saját formánkat tudjuk befolyásolni, a vendégekére maximum a pályán nyújtott teljesítményünkkel lehetünk hatással. Mindenki láthatja, hogy problémákkal küzdünk, mindemellett az új játékosokat ugyanúgy integrálnom kell a csapatba, mint az Európa-bajnokságról kimerülten és kisebb sérülésekkel visszatérő válogatottjainkat. Pintér, Lovrencsics, Böde és Gera is több fizikai problémával küzd, ugyanakkor nem szabad hagynunk, hogy belesüppedjünk az áldozat szerepébe."

1X2    
FTC Döntetlen Debrecen
TippmixPro@1.75 TippmixPro@3.45 TippmixPro@4.55

Thomas Doll mindemellett a saját felelősségéről is beszélt, elmondása szerint rosszul mérte fel ugyanis a csapat morálját és teljesítőképességét. "Csapatsportról lévén szó nem hibáztathatunk egy valakit, de edzőként természetesen vállalom a felelősséget. Ettől függetlenül el lehet mondani, ha bárki egyénileg hibázik, és szerintem el is kell ezt mondani, egymás közt biztosan. Emellett persze én is hibás vagyok, hiszen úgy hittem, hogy képesek vagyunk ugyanabban a ritmusban megkezdeni az új szezont, mint ahogy a legutóbbit abbahagytuk, ez több probléma forrása is volt, ezt elismerem. Ugyanakkor hangsúlyozom, hogy továbbra is a bajnokság második helyén állunk, nem pedig a középmezőny végén szerénykedünk, mint ahogy azt tettük pár éve. Alig lettünk bajnokok, már mindenki a Bajnokok Ligájába várt minket, közben a lengyel vagy a skót bajnok példája mutatta meg leginkább, hogy távol járunk még a legjobbaktól. Ez sajnos tény, bár kellő idővel és lelkiismeretes munkával mindezen képesek lehetünk változtatni. Fontos, hogy türelmesen álljunk önmagunkhoz és strukturálva fejlesszük a képességeinket. Nem szabad elfejtenünk, hogy honnan indultunk".

Szombat este tehát Ferencváros-Debrecen rangadó rendeznek az NB I-ben. Két - magyar szinten - gödörben lévő nagycsapat csatája lesz ez, kérdés kinek sikerül hamarabb megtalálnia a legjobb formáját.

[2295178] 2016-09-17 20:30:00 Ferencváros - Debrecenx;5
[2295178] 2016-09-17 20:30:00 Ferencváros - Debrecenx;
209575

Kattints a képre a játékért!