Bajnokok Ligája

Tuti nyerő vagy egy jó nagy csapda?

Kedden a Bajnokok Ligája öt legnagyobb favoritja közül három is pályára lép, ráadásul mind a három topcsapat hazai pályán. Az ellenfelek sem világverőek, szóval összerakhatunk akár egy kombit is.

Közel négy hónap szünet kedden újra útjára indul a labda a legrangosabb európai kupasorozatban, az első játéknapon pedig nyomban számos topcsapatot megcsodálhatunk. Kedden többek között a Barcelona, a Bayern München és a Manchester City is pályára lép, vagyis a bukmékerek által a végső győzelemre leginkább esélyesnek vélt öt csapatból három. 

Bár a BL-ben a csoportkör amolyan bemelegítő fázisként szolgál a sztárcsapatoknak, ám a jó rajt rendkívül fontos, különösen, ha hazai pályán kerül sor az első találkozóra. Márpedig most ez a helyzet, a felsorolt három gigász mindegyike saját közönsége előtt kezdi meg a szereplést, ráadásul papíron lényegesen gyengébb ellenfél ellen. 

A hétvégén óriási meglepetésre a Nou Campban betliző Barcelona azt a Celticet fogadja, amely négy év szünet után ismét Old Firmet nyert a hétvégén, nem is akárhogyan. A katalánok a nyáron egy bemutatótorna keretein belül mérkőztek meg utoljára a skótokkal, és sima, 3-1-es győzelmet arattak. A Celtic legutóbbi barcelonai látogatására 2013-ban került sor és bizony csúnya lett a vége, hiszen Neymar triplájával a Barca 6-1-re kiütötte a keltákat.  A meccsnek most is toronymagas esélyese a spanyol bajnok, amelynek győzelme mindössze 1.08-as oddson fogadható. 

Ugyanennyi az oddsa a Bayern Münchennek, amely csúcsformában várhatja az orosz Rosztov elleni találkozót. Carlo Ancelotti együttese a 2016/17-es idényben még gólt sem kapott tétmeccsen, miközben 15 gólt is szerzett, így nem csoda, ha mindenki biztos a hazaiban. 

A Manchester City Pep Guardiola szerződtetésével nem mást szeretne, mint Bajnokok Ligáját nyerni. Az Égszínkékek a Bayern Münchenhez hasonlóan még hibátlanok az új szezonban, ám mivel selejtezőt is kellett játszaniuk, ezért már hat tétmeccset számlálnak. A játékosok és a csapat önbizalmát csak növeli, hogy hétvégén az Old Traffordon sikerült városi derbit nyerniük a United ellen. A City ellenfele a Mönchengladbach lesz, amely hétvégén simán kikapott a Freiburg otthonában (1-3). A két csapat a 2015/16-os kiírásban is azonos csoportban szerepelt és mind a két találkozó az angolok győzelmével ért véget (4-2, 1-2). Bár a hazaiaknál többen is sérülésekkel bajlódnak (Kompany, Gündogan, Fernando, Delph), Guardiola idáig is meg tudta oldani a pótlásukat, így ez nem lehet döntő faktor ezen a találkozón. 

Szóval mindent összegezve van itt három topcsapat, amely hazai pályán győztes rajtra készül a BL-ben, olyan ellenfelek ellen, amelyek papíron nem okozhatnak gondot. Ha összekötjük a három hazait, kapunk egy 1.64-es szorzót a    -n. 

Megjátsszuk? 

BL-kombi
Barcelona 1.08
Bayern München 1.08
Manchester City 1.41
3-as kötés  TippmixPro@1.64
2016-09-13;42