Premier League

Százszázalékos maradhat a Chelsea

  • Kompany

A londoni csapat zsinórban negyedik bajnokiján nyerhet, ezúttal a Swansea húzhatja a rövidebbet.

Százszázalékos maradhat a Chelsea.

Kiválóan teljesít eddig a Chelsea az idei szezonban, hiszen a bajnokságban és az Angol Ligakupában is valamennyi találkozóját megnyerte. Antonio Conte együttese a Premier League-ben a West Ham és a Watford nyögvenyelős legyőzését követően a legutóbbi játéknapon a Burnley gárdáját már játszi könnyedséggel fektette két vállra. Mindez pedig azt jelenti, hogy a londoniak kezdik felvenni az olasz mester stílusát.

A kéthetes pihenőben még jobban össze tudott csiszolódni a keret, még úgy is, hogy jó páran válogatottbeli kötelezettségüknek tettek eleget. És, ha ez még nem lenne elég, a fővárosiak az átigazolási szezon végén még erősíteni is tudtak, hiszen visszatért a PSG-től David Luiz, míg Marcos Alonso a Fiorentinától érkezett.

Ami a hazaiakat illeti, a Swansea sikerrel rajtolt az élvonalban, hiszen a nyitónapon az újonc Burnley otthonában tudott nyerni. Ezt követően viszont visszaestek a walesiek, hiszen meglepő módon hazai pályán kaptak ki az ezer problémával küzdő Hull Citytől - méghozzá nagyon simán -, majd a bajnoki címvédő Leicester City ellen kapituláltak idegenben. Gyógyír lehet a sebekre, hogy Francesco Guidolin együttese az Angol Ligakupában továbbjutott, igaz, alaposan megszenvedett együttese az alsóbb osztályú Peterborough ellen.

Jól jött tehát a pihenő a hazaiak számára, s mivel ezúttal a szokásosnál kevesebb játékost kellett nélkülöznie az olasz mesternek ezen időszak alatt, így volt ideje, hogy összegyúrja együttesét. Ám nagy kérdés, hogy ez sikerült-e?

Noha a válogatott mérkőzések okozta szünetet követően mindig szenvednek a sztárcsapatok, véleményünk szerint még így is a Chelsea-nek áll a zászló vasárnap. Főleg például azért, mert a többi gigaklubbal ellentétben nem kell tartalékolnia hétvégén, hiszen a jövő hét közepén nem lép pályára a nemzetközi porondon. Azért, hogy ez a szégyen ne történjen meg a londoni klubbal a következő idényben, az ilyen mérkőzéseket könyörtelenül be kell húznia.

A Premier League vasárnapi mérkőzésének szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Swansea-Chelsea 5.20 3.70 1.62





 

2016-09-11;47
209498

 

Kattints a képre a játékhoz!