Magyar válogatott

Svájc alig favorit a mieink ellen?

Meglepően kiegyenlített oddsokat publikáltak az első bukik az októberi vb-selejtezőre.

Finoman szólva is ellentétes előjellel kezdte meg világbajnoki selejtezősorozatbeli szereplését a magyar és a svájci válogatott. Hazánk fiainak a Feröer elleni gyászos 0-0-t követően már nem maradt elvesztegetnivaló pontja, míg Dzemailiék simán győzték le hazai pályán az EB-címvédő portugálokat - igaz, Cristiano Ronaldo nélkül. Ennek fényében viszont kisebb meglepetés, hogy a bukik szerint egyáltalán nem számítanak akkora favoritnak a svájciak a Groupamában.

A fogadóirodák átlagos szorzói
   
  1 x 2
Magyarország-Svájc 3.06 3.19 2.45

Habár a mérkőzés egy hónap múlva lesz csupán, néhány irodánál így is fogadhatunk már a találkozóra. Ezek alapján a svájciak sikere mindössze hat tizeddel alacsonyabb, mint ha Dzsudzsákéknál landolna a három pont.

A helvétek egyébként az Eb-selejtezők során 3-0-2-es mutatóval zártak, Szlovéniában és Angliában is kikaptak, viszont Litvániát, San Marinót és Észtországot összesen csak 7-1-es gólkülönbséggel verték, ami korántsem meggyőző.

Hazai pályán 1994 óta veretlenek vagyunk Svájccal szemben és olyannyira jó a mérlegünk ellenük, hogy ez volt az egyetlen magyarországi győzelmük. Érdekesség, hogy az ominózus 22 évvel ezelőtti meccsen egy bizonyos Roy Hodgson volt a svájciak szövetségi kapitánya

[2059299] 2016-10-07 20:45:00 Magyarország - Svájcx;