Premier League

Kapitális védelmi hibák döntöttek a manchesteri szuperderbin - videó

  • varin

Szenzációs iramot és 90 percet hozott a United és a City rangadója. Végül a védelmi hibák özönéből a vendégek jöttek ki jobban.

A nap rangadója az elmúlt évektől eltérően meglepően magas iramban kezdődött. Úgy tűnt, ezúttal nem egy 0-1 gólos összecsapást látunk majd, hiszen a Manchester City már az első percekben igen intenzíven támadta David de Gea kapuját.

Mindössze 35 perc telt el és az eredményjelző már 0-2-t mutatott a United szemszögéből, a negatív főszereplő személye pedig nem is volt kérdéses: Daley Blind.

De Bruyne találata

A Mourinho által nem igazán favorizált holland bekk előbb elfelejtette fogni De Bruyne-t, majd beragadt egy lövést követően, így a Kun Agüerót helyettesítő Iheanacho zavartalanul szerezte meg a City második gólját.

Iheanacho gólja

Hogy izgalmas második félidőt láthassunk, arról két új igazolás, Stones és Bravo gondoskodott, akik odabénázták a labdát Zlatan Ibrahimovic elé, aki még a félidő végén szépíteni tudott.
 
Ibrahimovic szépítése
A második félidőre érkezett aztán Herrera és Rashford, Mkhitaryan és Lingard helyére. Fel is élénkült a MU játéka, így egy igazán változatos, lendületes, izgalmas második játékrészt láthattunk, ahol - szerencsénkre - a középpályák időnként csak névlegesen voltak a pályán.

Habár mindkét félnek lett volna lehetősége újabb találatokat bevinni, hiszen Rashford gólját les miatt érvénytelenítették, De Bruyne kapufát szerzett és mindkét oldalon akadt tizenegyes-gyanús eset, az első félidő gólfesztiválja után nem esett több találat, így a vendég kék-fehérek örülhettek. Szomorkodni azonban a United-fanoknak is felesleges, végig egyenlő partnerei voltak a Citynek, az év egyik legjobb meccsét varázsolva ezzel a képernyőinkre. A Manchester City maradt tehát hibátlan a Premier League-ben.

[2252216] 2016-09-10 13:30:00 Manchester United - Manchester Cityx;