NB I

Nehéz meccs vár a Fradira

A 261. örökrangadót rendezik az OTP Bank Liga 8. fordulójában, az MTK Dunaújvárosban fogadja a Ferencvárost.

A Ferencváros és az MTK rivalizálását nem véletlenül nevezik örökrangadónak: 1903 óta összesen 261 alkalommal feszült egymásnak a két együttes. Az örökmérleg enyhe Fradi-fölényt mutat: 104 zöld-fehér sikerrel szemben az MTK 100 győzelmet tud felmutatni az 57 döntetlen mellett.

Bár a fogadók igen gyorsan bedöntötték a Fradi győzelmének szorzóját, a két legutóbbi két mérkőzéséből egyértelműen az MTK jött ki jobban: tavaly novemberben 1-0-ra sikerült legyőzniük a zöld-fehéreket, míg áprilisban 2-2-es döntetlen született a Groupama Arénában. 

A közelmúlt eredményei mellett az is bizakodásra adhat okot a "hazaiaknak", hogy a szakmai stáb hosszú idő után szinte a teljes kerettel számolhat. 

1X2    
MTK Döntetlen FTC
TippmixPro@5.40 TippmixPro@3.40 TippmixPro@1.66

"Borbély Bálint a napokban tér vissza részleges bokaszalag-szakadás után, de a többiek már teljes értékű munkát végeznek. Okuka, Ramos, Baki és Gera is együtt készülhet a többiekkel, így az edzésrutinjuk lassan visszatér, csak a mérkőzések iramába kell visszarázódjanak majd a többet kihagyók" - nyilatkozta Teodoru Vaszilisz vezetőedző az mtkbudapest.hu-nak.

A Ferencváros kétségtelenül jobb erőkből áll és a válogatott szünet lehetőséget adott arra is, hogy Thomas Doll rendezze a sorokat. A Fradi a szünetben igazolt egy Bundesliga-játékost, ugyanakkor megvált szlovák válogatott csatárától. A sérülteket illetően meglehetősen szűkszavú volt a Fradi honlapja, ugyanakkor van olyan bő ez a keret, hogy Doll erős 11-et tudjon a pályára küldeni. Hajnal, Pintér és Gera játékára kevés esély mutatkozik és Lovrencsics Gergő állapota sem biztos, hogy megfelelő a játékra. 

"Az MTK tavaly is valamennyi meccsünkön megnehezítette a dolgunkat, az idegenbeli mérkőzésen különösen. Teljes koncentrációval és alázattal kell játszanunk, de az edzéseken érzem, hogy a fiúk nagyon akarják a sikert. A mögöttünk hagyott meccsmentes időszakban néhány játékosunk a válogatottnál volt, mások kisebb sérülésekkel küzdöttek utóbbiak szempontjából mindenképp mondhatjuk, hogy jól jött ez a szünet" - mondta a fradi.hu-nak Thomas Doll. 

Az MTK ugyan idáig nem volt túl gólerős a bajnokságban, de kétségtelenül feljövőben van, míg a Ferencváros védelme egyelőre meg sem közelíti a tavalyi szintet, így a relatíve magas odds miatt érdemes lehet egy próbát tenni a mindkét csapat szerez gól opcióra. 

MTK - FTC
hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro@2.05
[2295174] 2016-09-10 17:00:00 MTK - Ferencvárosx;5

[2295174] 2016-09-10 17:00:00 MTK - Ferencvárosx;