Skót foci

Négy éve erre a meccsre várunk!

  • varin

2012 után rendeznek ismételten Old Firmöt a skót Premiershipben. Óriási futballünnep várható.

"Ez egy olyan meccs, amelyet mindig megnézel, amely ha futballszerető vagy, mindig megérint téged. Persze minden derbi más és más. Részt vettem már Swansea-Cardiff rangadón, irányítottam a Liverpoolt az Everton és a Manchester United ellen is, de ez most más lesz. Óriási érzés, hogy edzőként élhetem át az Old Firmöt" - hangol minket a szombat kora délutánra Brendan Rodgers, a Celtic mestere.

[2253907] 2016-09-10 13:00:00 Celtic - Rangersx;10

Hogy óriási meccs lesz, az nem is kétséges, és nem csak azért, mert egy Celtic-Rangersről beszélünk, de van is oka visszavágni a keltáknak, hiszen tavaly szégyenszemre az akkor még másodosztályú kék-fehérek elintézték őket a skót kupa elődöntőjében, amely végül Ronny Delia mester állásába is került.

Várható kezdőcsapatok
Celtic: Dorus de Vries, Erik Sviatchenko, Kieran Tierney, Kolo Touré, Mikael Lustig, James Forrest, Nir Bitton, Scott Brown, Scott Sinclair, Tomas Rogic, Leigh Griffiths
Rangers: Wes Foderingham, Clint Hill, James Tavernier, Lee Wallace, Rob Kiernan, Harry Forrester, Joey Barton, Jordan Rossiter, Barry McKay, Joseph Dodoo, Kenny Miller

A bajnokságot egyébként mindkét fél remekül kezdte, a Celtic még pontot sem veszített és a Rangers is ott áll a második helyen, így a szombati rangadó győztese biztosan legalább kétpontos előnyre tesz majd szert.

Noha kétségkívül dicséretes a Rangers eddigi teljesítménye, ez a csapat jelenleg nincs a városi rivális szintjén. Rutinos játékosokból persze nincs hiány, így Joey Barton, Philippe Senderos és Kenny Miller is ott lehet majd a pályán Mark Warburton csapatában, ám a Bajnokok Ligájára készülő hazaiak egyelőre kategóriákkal jobb csapatnak számítanak.

hatharom.com-tipp: Celtic
TippmixPro @1.55
[2253907] 2016-09-10 13:00:00 Celtic - Rangersx;
2016-09-10;64
209595