NB I

Mumusa ellen a listavezető

  • mr.blonde

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a listavezető Vasas azt a Paksot fogadja, amelyet tavaly a három egymás elleni meccsből egyszer sem tudott megverni.

A felkészülési mérkőzéseket is ideszámolva 2012 óta nem tudta legyőzni a Vasas a Paksot, azonban most az angyalföldiek számítanak az esélyesebbnek. A piros-kékek a szezon eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatják azzal, hogy vezetik a bajnokságot, ráadásul nem is érdemtelenül, hiszen már legyőzték mindhárom tavaly dobogón végzett csapatot. A Paks szekere egyelőre döcög, Csertői Aurél alakulata mindössze egy meccset tudott eddig nyerni.

1X2    
Vasas Döntetlen Paks
TippmixPro@1.92 TippmixPro@3.35 TippmixPro@3.80

A bukik szerint emiatt a Vasas számít a találkozó esélyesének, ugyanakkor azt Michael Oenning is elismerte, hogy a két fél tabellán elfoglalt helyezése csalóka, ekkora különbség ugyanis nincs a csapatok között.

[2295177] 2016-09-10 18:00:00 Vasas - Paksx;5

"Ebben a bajnokságban nincsen könnyű ellenfél. A Paksnak a Ferencváros ellen is sikerült döntetlent elérnie. A tabella állása esetünkben kicsit csalóka, mert úgy vélem, hogy a Paks jobb csapat annál, mint ahol jelenleg elhelyezkedik, a 10-11. helyen. Nyugodtan és felkészülten várjuk a meccset, és mivel mérkőzésről mérkőzésre gondolkodunk, jelenleg ez a legfontosabb összecsapás, amit meg szeretnénk nyerni" - nyilatkozta a Vasas német szakvezetője csapata honlapjának.

A tolnaiakat dirigáló Csertői Aurél elismerte a fővárosiak idei eredményeit, de ezzel együtt pontszerzésben reménykedik. "Az élvonalbeli bajnokságban idegenben győzni leginkább a bravúr kategóriájába tartozik. Ez az állítás fokozottan igaz akkor, amikor egy csapat, mint most mi, a listavezető otthonába látogat el. Ettől a ténytől függetlenül győzni szeretnénk, és ennek elérése érdekében mindent meg is teszünk majd a pályán. De az Illovszky Stadionból három pontot elhozni nagyon nehéz feladat, hiszen egy jó, és erős csapat lett a Vasasból, amit az őszi eredményeik is bizonyítanak. Nem lesz egyszerű jó eredményt elérni, de törekedni fogunk rá!"- fogalmazott a tréner.

Mindkét vezetőedző mondandójában van igazság, éppen ezért szoros találkozóra van kilátás. A Paks önbizalmat meríthet az egymás elleni eredményekből, míg a Vasas extra motivált lehet, hogy megtörje ezt a szériát.

Vasas - Paks
hatharom.com-tipp: Paks vagy döntetlen
TippmixPro@1.78
[2295177] 2016-09-10 18:00:00 Vasas - Paksx;
209575