Darts

Magyar csoda, Végső János a világ legjobbjai ellen

  • Cesc18

Verhető játékos ellen kezd a magyar dartsos Mülheimben, aki már a kvalifikáció túlélésével történelmet írt.

Szenzációs siker, hogy magyar darts-játékosért szoríthatunk egy PDC-versenyen. Végső János bő egy hete a Riesában tartott selejtezőben fantasztikus teljesítménnyel belépőt nyert a Eurpean Tour nyolcadik állomására, a European Darts Trophy-ra. Ezzel ő lett az első magyar, akinek sikerült ebben a rendszerben zajló ET-viadalon a főtáblára kerülnie.

Végső, alias Morzsi a selejtezőben 6-1-re győzte le Ioannis Selachoglou-t, majd 6-4-re a sógorok tehetségét, az elmúlt két világbajnokságon résztvevő Rowby John Rodriguezt. Az osztrák srácot 100 feletti átlaggal verte, dobott ellene egy 10 nyilas leget is, ami zseniálisan jó teljesítmény.

A mérkőzés 14 órakor veszi kezdetét, a fórumunkban a darts témában élő tudósításban számolunk be róla!

Tűkön ülve vártuk a sorsolást, amely szerencsésen alakult, hiszen a német selejtezőből kapott ellenfelet, így olyan neveket került el, mint Kyle Anderson, Jamie Caven, Justin Pipe, Mervyn King vagy éppen Vincent van der Voort. Az első körben Martin Schindlerrel találkozik, aki nem tartozik a legjobb germán dartsosok közé, igaz, még elég fiatal, szóval előtte a jövő. Ő már belekóstolhatott a European Tour ízébe, az év elején Venrayben és legutóbb július végén Düsseldorfban sikerült felverekednie magát a főtáblára. Mindkét helyszínen kikapott az első körben, hazai közönség előtt ment neki a legkevésbé. Csupán egy leget tudott nyerni Kim Viljanen ellen, és ezen a szinten alacsonynak mondható 79.83-as átlagot produkált.

Nem egy verhetetlen ellenfél tehát Schindler, ha pedig ismét 100 körüli átlagot hoz Végső, akkor pedig nehezen elképzelhető a kiesése. Ez persze a nagy színpadon, rengeteg néző előtt sokkal nehezebb lesz, a tét is nagyon komoly, hiszen, aki továbbjut, az szombaton egy kiemelt játékos ellen bizonyíthat, név szerint Robert Thornton vár a meccs győztesére. 

Ki jut tovább?
Végső János Martin Schindler
TippmixPro @ 1.95 TippmixPro @ 1.70

A bukmékerek nem meglepő módon, nagyjából 50-50-re hozták ki az esélyeket. Fogadni rá elég kockázatos, hiszen nagy szerepe lesz annak, hogy mennyire tudják leküzdeni az izgalmukat, mennyire tudnak csak a játékra koncentrálni.