Jégkorong

Kezdődik a MOL Liga!

A három országból delegált tizenegy csapat részvételével pénteken elrajtol a jégkorong MOL Liga.

Ismét három ország együttesei képviselik magukat a MOL Ligában, ám ezúttal a magyar és román csapatok mellett nem szlovák, hanem egy szerb csapat, nevezetesen a HK Belgrád is elindul a sorozatban. A déliek mellett még a román bajnok, Dunarea Galati is újoncnak számít a mezőnyben.

A sorozat legesélyesebbjének a címvédő diósgyőriek számítanak, akik kerete alaposan átalakult, hiszen több alapember is távozott, de az új mesternek, Doug Bradleynek még így is sikerült ütőképes együttest kialakítania. A Jegesmedvék ezúttal is joggal pályáznak az aranyéremre, amit ha megkaparintanának, az zsinórban a harmadik elsőségük lenne.

A MAC Budapest szintén átalakult, s talán egy picivel erősebb lett, mint a tavalyi szezonban, amikor is ezüstérmet szerzett. Majoross Gergely együttesének így szintén van esélye a dobogó legfelső fokára, igaz, mindennek klappolnia kell a fővárosiaknál, mert ha nem is sokkal, de a DVTK még a MAC előtt jár.

A Fehérvári Titánok idén is az utánpótláskorú játékosaikra fektetik a hangsúlyt, sok múlik a rajton a csapatnál, illetve azon, hogy mennyire lesz hektikus a gárda játéka. Amennyiben sikerül elkerülni, lerövidíteni a hullámvölgyeket, úgy megismételheti tavalyi teljesítményét - bronzérem - a fehérvári gárda, ami nem titkolt célja is a gárdának.

Az első játéknap szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Belgrád-Csíkszereda 2.70 4.20 1.90
Diósgyőr-Galati 1.25 5.70 6.30
Dunaújváros-Fehérvári Titánok 2.40 4.00 2.15
MAC Budapest-FTC 1.45 4.60 4.40

A debrecenieknél ahogy az elmúlt évben, úgy idén is az orosz hokisok hozhatnak minőséget a csapatba, ezúttal hat játékost igazoltak a hajdúságiak keletről. A csapat ugyanakkor elveszítette első számú kapusát, a világbajnokságon bravúrt bravúrra halmozó Vay Ádám a Minnesota Wildhoz igazolt. Amennyiben a hazai meccsein borsot tud törni ellenfeleinek orra alá a Debrecen, úgy idén is éremért harcolhat.

Az Újpest a Ferencváros és a Dunaújváros is erősödött a nyár folyamán, a zöld-fehérek Sevela Peter személyében egy remek kapust igazoltak, mellette pedig kanadai játékosok érkeztek a klubhoz. A lila-fehéreknél Benk András, Sikorcin Ladislav és Andrej Hebar jelent igazi erősítést, míg a újvárosiaknál a Diósgyőr két korábbi csatára, Keegan Dansereau és Justin Cseter hozhat minőséget a csapathoz. Mindhárom fél a négy közé kerülést tűzte ki célul, ám ehhez valamennyi együttesnek jó pár bravúrt véghez kell vinnie a bajnokság során.

A Brassó és a Csíkszereda vélhetően öldöklő csatát fog vívni a rájátszásba kerülésért, várhatóan egymás ellen, hiszen a két újonc, a belgrádi HK és a román bajnok Galati tanulóévnek szánja első szezonját a MOL Ligában.

Ami a sportfogadás részét illeti a ligának, a bajnokság valamennyi mérkőzésére fogadhatunk a    -n, szintúgy, mint a végső győztesre. A magyar bukmékernél a Diósgyőr számít a legnagyobb esélyesnek az aranyéremre, míg Belgrád a legesélytelenebbnek.

Ki nyeri a MOL Ligát? - a     szorzói
Csapat Odds
Diósgyőr 2.50
MAC Budapest 3.00
Fehérvári Titánok 5.00
Debrecen 10.00
Újpest 20.00
FTC 20.00
Dunaújváros 20.00
Csíkszereda 50.00
Brassó 60.00
Galati 70.00
Belgrád 80.00